Puterea fotografiei stă în poveștile pe care le cunoaștem. Cum arată noua dimensiune a acesteia?

Puterea fotografiei stă în poveștile pe care le cunoaștem. Cum arată noua dimensiune a acesteia?

Cu fotografia s-a întâmplat ce se întâmplă cu mai toate tehnologiile: s-a democratizat. Aparatele foto au devenit din ce în ce mai bune și au ajuns la tot mai mulți oameni. Acesta nu e însă sfârșitul fotografiei, ci abia un alt început semnificativ pentru ea.

Canon G1X Mark II-0395

Fotografia a început cu echipamente imense pe care le deplasai cu dificultate. Apoi, au apărut aparatele foto mai mici și evoluția a continuat cu DSLR-urile. În prezent, am ajuns la fotografia realizată cu echipamente precum compactele premium care dispun de conectivitate WiFi care le permite atât profesioniștilor, cât și entuziaștilor să împărtășească imediat ceea ce au surprins. Totuși, omul e cel care fotografiază, el surprinde „momentul decisiv“.

Ceea ce putem imortaliza acum sunt poveștile pe care le întâlnim zilnic și pe care până acum doar le păstram în minte. Oamenii sunt aproape de povești inspiraționale, fascinante sau neobișnuite în mod constant și multe dintre acestea pot deveni fotografii memorabile. Canon a intuit conturarea acestei noi lumi a fotografiei și i-a găsit o descriere potrivită: „Come and See“. Dacă nu crezi până nu vezi cu ochii tăi, atunci ceea ce vezi poate deveni o fotografie pe care s-o împărtășești cu toată lumea.

gladiatori canon

Pentru „Come and See“, Canon a reînviat „calcio storico“. Este un tip de fotbal practicat în Italia secolului XVI, iar povestea acestui sport care combină tehnica și puterea este spusă folosind echipamentele companiei. Sportul încă este practicat în fiecare a treia săptămână din iunie, iar videoclipul realizat de Canon reușește să surprindă în câteva minute trăirile „gladiatorilor“ moderni.

„Come and See“ este mijlocul prin care utilizatorii sunt încurajați să descopere benefiicile unice aduse de echipamentele Canon. În jurul nostru sunt o mulțime de oportunităţi excepţionale, impresionante şi magice, dar pentru acestea trebuie să fim dispuşi să explorăm putin mai departe. Canon ne invită să descoperim şi să capturăm astfel de momente prin fotografii sau filme. Poveștile pe care le vedem sunt adevărate, iar cu ajutorul echipamentului potrivit putem să le surprindem. Pasionații de fotografie și profesioniștii reușesc astfel să creeze fotografii cu o poveste în spate.

Uneltele care te ajută să spui o poveste

O unealtă foarte bună însă, care are și avantajul dimensiunilor reduse, este Canon 100D. Este un aparat foto DSLR care și filmează și încape în palmă. Cum nu în palmă porți aparatul cu tine, în ghiozdan sau în geantă nici nu-și face simțită prezența și îl poți avea mereu la îndemână pentru a păstra momentele pe care le vezi ca file de jurnal. Că tot ziceam de jurnal, Henri Cartier Bresson, unul dintre cei mai buni fotografi din toate timpurile, spunea că face poze tocmai pentru a-și „nota“ poveștile și experiențele prin care trece.

Canon 1

Dacă lucrurile se întâmplă prea repede, există aparate precum Canon 7D Mark II care să le încetinească fie și pentru o fotografie. Acesta e cel mai nou aparat Canon, iar capacitatea de a fotografia în viteză, completată de un sistem de focalizare foarte bun, e punctul său forte pe lângă conectivitatea prin WiFi (împărtășești imediat imaginile cu alți oameni prin telefon) sau rezistența foarte bună la apă. Aceste aparate sunt ceea ce se cheamă unelte, cu ele surprinzi și e de preferat ca o unealtă să nu stea în calea a ceea ce faci. Descoperirea noilor lucruri stă însă în fiecare om, pe cât de dispus să este să exploreze și să își iasă din zona de confort care îl poate izola de oportunități impresionante.

Tu câte povești știi?

În România, Canon va desfășura campania „Știu o poveste“ (există aplicația de Facebook aici) prin care va vorbi despre locuri și oameni speciali din România, care au ceva fascinant și cuceritor de spus, dar în prezent se știu prea puține. Asta și pentru că poveștile și oamenii fascinanți nu sunt niciodată în drumul nostru obișnuit. Cunoașterea îndeaproape a acestora presupune parcurgerea unui drum către o destinație finală în care un vis devine realitate. Canon vrea să descopere locuri fascinante din România și povești reale despre oameni și pasiunile lor și să îi prezinte altora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: