Dezvoltatorii au întrecut Apple: cum deblochezi un computer folosind senzorul de amprente

Dezvoltatorii au întrecut Apple: cum deblochezi un computer folosind senzorul de amprente

Cum încă nu există o soluție nativă pentru deblocare unui computer cu ajutorul senzorului de amprente de pe un dispozitiv Apple, dezvoltatorii au creat propria aplicație care permite acest lucru.

collage fingerlock

Un developer a întrecut Apple de data aceasta și a reușit să implementeze o soluție pentru face deblocarea computerului mult mai simplă. După cum probabil știați, deblocarea unui calculator se face în mod normal introducând parola de fiecare dată. Cu ajutorul acestei aplicații, însă, utilizatorii se vor putea folosi de senzorul pentru citirea amprentelor de pe iPhone 5S, 6 sau 6 Plus pentru a activa dispozitivul. Până acum acesta era rezervat deblocării telefonului și autorizării cumpărăturilor efectuate în App Store și în iTunes.

Aplicația vă dă chiar și posibilitatea de a debloca mai multe calculatoare în același timp, iar pentru o siguranță sporită a transferului de informații dintre computer și dispozitivul mobil, aceasta beneficiază de criptare pe 256 de biți. Accesul este ușurat și de un ”widget” în centrul de notificări al telefonului. Cu toate acestea, încă nu se știe dacă deblocarea se poate face doar de pe telefoane, sau este posibilă și de pe tablete.

O necesitate a funcționării procesului de deblocare este, totuși, prezența unei conectivități Bluetooth pe Mac. Cel care a creat aplicația spune că lucrează în prezent la compatibilitatea dintre aplicație și dispozitivele cu Linux sau Windows. De asemenea, pe viitor deblocarea s-ar putea realiza și cu ajutorul touchscreen-ului și nu doar a senzorului de amprente, ceea ce ar însemna că și modele mai vechi decât iPhone 5S vor putea fi folosite. Pentru moment, aplicația este disponibilă pe App Store și costă 1,99 dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: