Procesoarele Haswell Refresh primesc și o dată de lansare

Procesoarele Haswell Refresh primesc și o dată de lansare

Chiar dacă mulți dintre noi am presupus că Intel va lansa noua serie de procesoare Haswell Refresh la Computex 2014, în luna iunie, cipurile vor ajunge pe piață ceva mai repede.

Intel Haswell Refresh

Aceleași surse indică o dată probabilă în jurul lui 10 mai, pentru majoritatea piețelor, lucru ce înseamnă că așteptarea pentru aceste procesoare va fi mai scurtă. Noile procesoare reprezintă în principiu doar îmbunătățiri din punct de vedere al consumului și stabilității, însă și o creștere în frecvență pentru unele dintre modele. Pe lângă performanța mai ridicată cu 10-15 procente, prețurile ar trebui să rămână la fel ca și variantele mai vechi, lucru ce va duce la o serie de lichidări de stocuri mai vechi, destul de avantajoasă pentru cumpărători. Probabil unul dintre avantajele majore este suportul pentru SSD-uri pe conectorul M.2, care poate atinge lejer viteze de până la 1000 MB/s. Acolo se va vedea sporul de performanță, desigur pe plăcile cu noul chipset Intel Express 9.

Daca vă gândiți să face un upgrade pentru platforma Haswell, poate e mai bine să așteptați noile variante, care oferă avantaje clare, însă dacă doriți un procesor mai puternic pentru actuala platformă, reducerile de prețuri dinainte de lansare ar putea reprezenta momentul oportun pentru această achiziție. Atenție, Haswell Refresh nu este compatibil cu actualele socket-uri LGA 1150.

Citește și: