Intel a confirmat noua serie de procesoare Haswell Refresh

Intel a confirmat noua serie de procesoare Haswell Refresh

Intel a anunțat o gamă largă de procesoare pentru entuziaști, din gama Haswell Refresh.

procesoare Haswell

Ce poate face un producător de procesoare atunci când se lansează o serie nouă de plăci de bază, cu luni înainte de noile procesoare? Dacă socket-ul este același, vine pe piață cu un refresh al procesoarelor actuale. Intel a precizat o lansare la jumătatea acestui an pentru aceste procesoare, în ideea în care plăcile de bază cu Z97 vor fi disponibile undeva la jumătatea lunii aprilie. Puțintel cam târzior, nu?

intel-haswell-devils-canyon

Devil’s Canyon este numele noii generații de procesoare high-end, care fac parte din gama de procesoare Haswell Refresh și care vin cu îmbunătățiri la transferul de căldură dintre cip și pastila pe care se așează cooler-ul. Intel nu a oferit un nume precis pentru primul procesor, însă zvonurile arată că este vorba despre 4790.

intel-haswell-pentium-anniversary

O noutate este procesorul Pentium Anniversary Edition, un procesor deblocat care celebrează 20 de ani de la crearea primului procesor cu numele Pentium.

intel-haswell-e-core-i7-extreme

Odată cu lansarea chipset-ului X99, Intel va avea și o serie nouă de procesoare Haswell-E, tot după jumătatea anului 2014. Avantajul acestui kit, procesor+placa de bază, este că va utiliza DDR4. Producătorii de plăci de bază vor avea probabil primele modele prezentate la Computex 2014, iar acestea vor fi disponibile pe piață în luna august a acestui an.

Citește și: