Prin VirusTotal, Google vă ajută să ţineţi viruşii departe pe Mac

Prin VirusTotal, Google vă ajută să ţineţi viruşii departe pe Mac

Pentru că, odată cu trecerea timpului, nu mai este imună la viruşi, un utilitar precum VirusTotal reprezintă soluţia perfectă.

google virustotal-os-x

În urmă cu câţiva ani, s-a lansat VirusTotal Uploader pentru Windows. Era vorba de un utilitar care vă permitea să urcaţi fişiere de pe sistemul vostru pe o platformă online cu scopul de a fi scanate cu un amalgam de antiviruşi ce folosesc cele mai recente definiţii. Scanarea durează incredibil de puţin şi puteţi fi siguri dacă respectivul fişier este sau nu infectat cu un virus.

De la lansarea versiunii pentru PC, nu a durat mult şi, în 2012, compania din spatele acestui produs software a fost achiziţionată de către Google.

Sub tutela gigantului din Mountain View, acelaşi produs este acum disponibil în mod gratuit pentru .

,,Sperăm că această lansare va ajuta ca VirusTotal să primească mai multe aplicaţii de Mac, cu scopul de a intra mai adânc într-un sistem de operare vizat din ce în mai des de atacatori cibernetici, în acelaşi timp, permiţând dezvoltatorilor de antiviruşi şi cercetătorilor să profite de backend-ul VirusTotal pentru a construi o apărare mai puternică împotriva acestui tip de ameninţări.” Prin acest mesaj postat pe blogul companiei, este evident că echipa din spatele aplicaţiei este foarte bine intenţionată.

Programul poate fi descărcat de aici şi a fost testat cu rezultate foarte bune pe OS X 10.8 şi 10.9, existând şanse foarte mari să funcţioneze fără incidente şi pe versiuni mai vechi de OS X. În condiţia în care nu vorbim de un proces care să ruleze în permanenţă pe sistem, ci de un utilitar pe care îl folosiţi voi în caz de nevoie, sunt de părere că VirusTotal ar trebui să fie nelipsit de pe orice sistem.

Citește și: