27 apr. 2012 | 12:00

Eugene Kasperky: „Apple e cu 10 ani in urma Microsoft la securitate”

ACTUALITATE
Eugene Kasperky:

Apple Safe

Dupa o perioada in care sistemul de operare OS X a fost in lumina reflectoarelor din punctul de vedere al securitatii, daca tot ne asteptam la tot felul de afirmatii vitejesti care sa reduca intreaga istorie Apple la  un eveniment nefericit, iata ca nu am avut mult de asteptat.

Ei bine, Microsoft sta relaxat cu 10 ani in fata Apple cand vine vorba de securitate, iar asta n-o spune oricine, ci insusi Eugene Kaspersky, CEO si fondator al companiei de securitate omonime, care in aceste zile a dat un interviu celor de la CBR.

Pornind de la dezastrul cauzat de infectiile cu Flashback de acum cateva saptamani, acelasi Kasperky a afirmat ca in viitor criminalii virtuali si-au facut un target din a crea din ce in ce mai multe unelte de tip malware.

Eugene Kaspersky a spus ca „Apple va intampina aceleasi probleme pe care le-a avut Microsoft in urma cu 10 sau 12 ani”. Din punctul sau de vedere, etapa urmatoare este ca gigantul din Cupertino sa faca schimbari majore cand vine vorba de calculul ciclurilor de actualizari, pentru ca in final sa fie fortat sa investeasca mai mult in audituri de securitate pentru viitoarele aplicatii software.

De partea cealalta a baricadei, in urmatoare versiune de OS X –  Mountain Lion – Apple va include un utilitar intitulat Gatekeeper, care va preveni rularea aplicatiilor care nu sunt descarcate din Mac AppStore sau care nu sunt create de un dezvoltator cunoscut. Desi functia poate fi dezactivata, e placut sa vezi ca si Apple constientizeaza pericolul de securitate aferent unei platforme in momentul in care devine din ce in ce mai populara.

Vi se pare ca platformele Apple sunt amenintate din punct de vedere al securitatii?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele