Primul tweet vă aminteşte cum priveaţi la început Twitter-ul

, 21 Mar, 12:00

O nouă unealtă a celor de la scoate la iveală cu uşurinţă primul vostru tweet şi al oricărui alt cunoscut cu un ID.

Primul tweet twitter postare online

Este incredibil. Au trecut deja mai bine de şapte ani de când . Pe 22 martie 2006, Jack Dorsey, fondatorul serviciului a trimis primul tweet de 140 de caractere. În 2014, numărul utilizatorilor este de câteva sute de milioane iar valoarea la bursă a reţelei de socializare este în jurul cifrei de 29 de miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, Twitter este un succes. Foarte mulţi dintre noi îşi iau ştirile de pe twitter, îl folosesc pentru a ţine pasul cu vedetele preferate şi pentru a afla rapid răspunsul la diverse întrebări. Tot datorită Twitter-ului am ajuns să folosim cuvinte precum hashtag sau tweet.

Pentru că mulţi dintre noi au postat pe Twitter de sute şi mii de ori, în timp a devenit aproape imposibil să vă mai găsiţi primul tweet. Deşi acele câteva cuvinte reuşeau foarte bine să sintetizeze modul în care priveaţi voi noua reţea de socializare, fără un pic de ajutor, ar fi rămas îngropate în neantul internetului.

Cu scopul de a celebra cea de a opta aniversare a serviciului, a fost ,,lansată la apă” o nouă unealtă accesibilă la adresa first-tweets.com. Fără prea multă tevatură, după ce aţi introdus un id precedat de simbolul @ şi aţi confirmat alegerea cu Enter, pe ecran veţi vedea un ecran similar cu captura de mai sus. Ţine doar de voi dacă vreţi să celebraţi această descoperire cu un retweet al respectivului mesaj.

La capitolul statistici, Twitter este considerată cea de-a doua reţea de socializare ca popularitate, după Facebook. Are peste 240 de milioane de utilizatori, iar aceştia trimit, în medie, peste 500 de milioane de tweet-uri zilnic.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail