20 iun. 2014 | 19:30

Primul circuit integrat, vechi de 56 de ani, a fost scos la licitaţie

ACTUALITATE
Primul circuit integrat, vechi de 56 de ani, a fost scos la licitaţie

Microchip-urile au revoluţionat toată , iar acum, primul circuit integrat va fi scos la licitaţie.

licitate microchip circuit integrat germanium

Aceasta este o ocazie unică pentru pasionaţii de electronică cu buzunare adânci de a deține un element important din istoria acestui domeniu.

În imaginea de mai sus este primul circuit integrat, fără de care, multe dintre aparatele pe care le folosiţi în fiecare zi, de la cuptor cu microunde şi TV, până la notebook sau maşină personală nu ar exista. În cel mai bun caz, nu ar exista în forma în care le cunoaştem astăzi. Acesta este de fapt un prototip realizat în 1958 de Jack Kilby, pe vremea când lucra la Texas Instruments. Din acel moment, nu au mai trecut decât câţiva ani până când, împreună cu Robert Noyce, au demonstrat funcţionalitatea primului astfel de microchip într-o conferinţă.

Spre deosebire de orice alt cip creat anterior, acesta era primul care combina mai multe funcţii electronice într-o singură componentă. O parte foarte interesantă constă şi în materialul folosit. Dacă la ora actuală asociem implicit astfel de , produsul de mai sus are la bază germanium.

Licitaţia organizată de Christie’s se va desfăşura joia viitoare şi se vehiculează că preţul final va varia între 1 şi 2 milioane de dolari. În cazul în care aveți dubii dacă să participaţi sau nu la respectivul eveniment, merită să aveţi în vedere că acest microchip a reprezentat motivul pentru care Kilby și echipa sa, au primit premiu lNobel în anul 2000.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele