Greu de crezut: Obiecte de arta din placi cu circuite

Greu de crezut: Obiecte de arta din placi cu circuite

Circuite 1

Chiar daca e greu de crezut din multe puncte de vedere, Steven Rodrig, un american in varsta de 48 de ani, a descoperit un mod extrem de creativ in a realiza obiecte de arta.

Dominate in principiu de culoarea verde, deoarece vorbim de placi cu circuite, lucrarile sunt realizate dupa mai bine de un an de la perfectionarea unei metodologii extrem de bine definite.

Circuite 2

Lasand la o parte faptul ca doar imaginatia este limita lucrurilor care se pot realiza, exista totusi o limitare metodologica implicata in procesul de creatie: placile folosite nu pot fi taiate decat in linie dreapta din cauza rigiditatii.

Circuite 3

Rodrig lucreaza de la 2 saptamani pana la 7 luni la o astfel de lucrare in care sunt implicate cutite, bomfaiere, foarfece sau cuttere, pe langa multe placi cu circuite.

Circuite 4

Prima idee i-a venit in timp ce lucra la o placa de baza defectuoasa la locul de munca, moment in care a realizat ca ar exista si o latura artistica a respectivului produs. „Ma uitam la o anumita placa pe care am perceput-o ca fiind frumoasa sau chiar organica. M-am intrebat in acel moment daca era posibil sa incerc sa creez sculpturi tridimensionale folosind acest material foarte neobisnuit.” Cu aceste cuvinte a definit artistul momentul zero care a declansat aceasta directie creativa.

Circuite 5

„Cateodata poti folosi un amestec de lipiciuri, iar in alte cazuri nu poti folosi decat un surub sau un nit.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: