Prima aplicație de torrents pentru iPhone a rezistat două zile în App Store

Prima aplicație de torrents pentru iPhone a rezistat două zile în App Store

Blue Downloader a fost prima aplicație de downloadat fișiere torrent care a fost acceptată de Apple în magazinul său online. Dacă inițial limita numărul de site-uri la care aveam acces, pentru a nu încuraja pirateria,  Blue Downloader a oferit acces la Google și practic la un număr nelimitat de fișiere. Momentan, aplicația nu mai este disponibilă în iTunes Store. 

Cum să-ţi accesezi fişierele de pe PC prin iPad, iPhone şi Android
Potrivit Torrent Freak, Apple nu a permis până acum aplicațiile care puteau descărca fișiere torrent pentru a preveni pirateria. Blue Downloader este un browser care caută într-un număr foarte mare de fișiere de acest tip și le poate descărca direct în device. Inițial, aplicația permitea descărcarea de aplicații doar de pe site-urile legale, cum ar fi bt.etree.org, bitlove.org sau fanatics4classics.com. Inițial, aplicația nu permitea descărcarea de pe Pirate Bay sau Kickass Torrents, unde găsim numeroase fișiere piratate.

“Apple restricționează download-ul de torrente, așa că m-am gândit să-mi iau câteva precauții. Dacă Apple vedea un downloader nerestricționat, nu ne-ar fi permis accesul în magazin”, a declarat Harrison Tyler, dezvoltatorul aplicației pentru Torrent Freak. El menționează că nu susține restricțiile, dar a făcut acest lucru pentru a avea aplicația în magazin.

Citește mai mult despre iPhone 6. 

După ce a lansat aplicația cu restricții, Blue Downloader s-a transformat la update-ul actual și permite accesul la Google.com, care poate duce către fișiere torrent de diverse tipuri, inclusiv conținut piratat.

Aplicația funcționează pe iPhone și iPad și costa 3 dolari, dar acum a fost scoasă din App Store și rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ea pe viitor. Blue Downloader ar putea reveni în magazinul virtual Apple doar dacă reintroduce restricțiile.

Ați apucat să descărcați aplicația pe dispozitivele voastre? Dacă da, așteptăm părerea voastră despre ea.

Acesta era link-ul de App Store care nu ne mai funcționează acum.  

Citește și: