Prepay cu buletinul de la 1 ianuarie 2016

Prepay cu buletinul de la 1 ianuarie 2016

Deputații au adoptat legea prepay astăzi și de la 1 ianuarie 2016 vom fi nevoiți să ne înregistrăm cartelele cu ajutorul unui act de identitate. Avem un an să facem acest lucru, în caz contrar numărul va fi anulat.

SIm-cards

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 195 de voturi ”pentru”, 20 de voturi ”împotriv㔺i 75 de abţineri, iniţiativa legislativă care obligă deţinătorii de cartele telefonice preplătite (prepay) să-şi prezinte datele personale de identificare, anunţă Mediafax. 

Dacă va fi promulgată, legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015.

Cum va funcționa legea?

Aveți un an la dispoziție, dacă legea va fi promulată, să vă înregistrați cartelele. Termenul va începe de la 1 ianuarie 2016 și până la 1 ianuarie 2017 toți posesorii de cartele prepay trebuie să furnizeze operatorilor de telefonie mobilă datele de identificare. În caz contrar, legea prevede anularea numărului de telefon.

Procedura va fi relativ simplă, dar depinde de cât de mulți oameni vor dori să-și înregistreze cartelele. Vă duceți cu telefonul și cartela SIM la operator, trebuie să aveți un act de identitate, iar aceștia vor avea o procedură prin care vă vor înregistra.

Pentru prepay se vor da datele de identificare ale persoanei din cartea de identitate, paşaport sau permis de conducere. Referitor la accesul la internet în reţea wi-fi, se identifică doar persoana. E procedura cunoscută care se aplică şi în Germania: îţi dai numărul de telefon mobil şi primeşti un cod cu care te autentifici”, a spus Oajdea pentru Mediafax.

Puteți vedea mai jos dezbaterea Adevărul Live înainte ca proiectul să treacă de Comisia de IT și de Camera Deputaților. 

Etichete: