28 apr. 2014 | 18:45

Primul smartphone bazat pe Raspberry Pi, construit cu 158 dolari

ACTUALITATE
Primul smartphone bazat pe Raspberry Pi, construit cu 158 dolari

Raspberry Pi este o platformă extrem de versatilă care de la existența ei pe piață a adus o gamă largă de produse interesante. Acum vorbim despre un smartphone Raspberry Pi.

Raspberry Pi Smartphone

Cineva s-a gândit că, folosind platforma Raspberry Pi, poate realiza și un smartphone. Și a reușit. Costurile ajung la 158 de dolari.

David Hunt, un inginer software pe platforma Linux, a reușit să adapteze sistemul de operare și componentele pentru a își atinge scopul. Chiar dacă arată în mare parte nefinisat (vorbim totuși de un PCB și mai multe module necesare funcționării), ideea este foarte bună, iar David a demonstrat că poți realiza un smartphone doar cu ajutorul câtorva componente care se regăsesc într-un magazin online pentru entuziaști.

Mai jos se află lista componentelor folosite în acest smartphone Raspberry Pi, precum și prețul acestora:

  • Raspberry Pi Model B –40 dolari
  • Touchscreen PiTFT 320×240 – 35 dolari
  • baterie 2500mAh LiPo – 15 dolari
  • SIM900 GSM/GPRS module – 48 dolari
  • DC-DC boost converter 3.3V – 5V 1A – 10 dolari
  • Cabluri, conectori, switch, etc. – 10 dolari

Acest smartphone Raspberry Pi operează pe un touchscreen cu rezoluție mică și are o autonomie de doar câteva ore, în pofida acumulatorului destul de mare. David a menționat faptul că se încălzește destul de mult, dar că este perfect stabil în funcționare. Desigur, momentan doar funcția de apelare este disponibilă, și aceea fără a permite altor aplicații să ruleze în fundal.

Oricum, Raspberry Pi este capabil de mult mai mult de atât, alte implementări ale acestei platforme fiind chiar mici sisteme de home-entertainment ce pot rula filme la rezoluții HD.