Phosphorus este un senzor surpriză inclus în iPhone 6

Phosphorus este un senzor surpriză inclus în iPhone 6

În acest nou episod de zvonuri pe marginea vorbim despre un senzor care îşi face apariţia pentru prima oară în noul smartphone.

iphone-6-phosphorus

Nu trece o zi fără   De această dată este vorba de un senzor cu nume de cod Phosphorus care ar trebui să-şi facă pentru prima oară apariţia în smartphone-ul Apple. La prima vedere, acesta a fost perceput ca un co-procesor ce va îndeplini o sarcină bine definită şi va funcţiona pe lângă Apple A8. Similar cu M7 introdus anul trecut în iPhone 5S pentru monitorizarea mişcării, mulţi au crezut că ceva similar va face şi Phosphorus, adunând în ritm susţinut un amalgam de informaţii de la mai mulţi senzori incorporaţi în iPhone 6, gen giroscop şi accelerometru.

Cei de la GeekBar au descoperit primii noului cip şi au afirmat că este foarte probabil ca acesta să fie ancorat în HealthKit, aplicaţia de monitorizare a sănătăţii utilizatorului ce va fi inclusă în iOS 8. Pentru acest scop, Phosphorus se va ocupa cu colectarea de informaţii referitoare la nivelul de colesterol, zahăr din sânge, ritm cardiac şi multe alte detalii. Sursa acestor informaţii va consta în accesorii terţe pe care le puteţi achiziţiona separat.

Din aceeaşi sursă au apărut în trecut zvonuri legate de un iPhone 6 cu 1GB de memorie RAM şi un spaţiu maxim de stocare de 128GB. În ceea ce priveşte conectica, este foarte probabil să vorbim de un modem LTE Cat.4 creat de Qualcomm.

Nu a durat mult până când un utilizator de pe forumurile MacRumors a contrazis ceea ce se credea iniţial despre Phosphorus. El a asociat noul co-procesor cu un senzor barometric de presiune cu numele de cod BMP280 creat de Bosch şi personalizat, pentru ca Apple să-l incorporeze în iPhone 6. Aparent, pe lângă monitorizarea condiţiilor atmosferice, acesta va avea ca scop îmbunătăţirea navigaţiei în interior şi exterior şi va avea şi o legătură cu aplicaţiile de monitorizare a sănătăţii.

Cu câteva zile până pe 9 septembrie, nu mai durează mult până când vom afla varianta corectă.

bmp280-senzor barometric

Etichete: