Steam schimbă regulile de achiziție, sperând că așa evită fraudele

Steam schimbă regulile de achiziție, sperând că așa evită fraudele

În speranţa că va reuşi să mai micşoreze numărul fraudelor ce au loc pe , cei de la Valve au decis să implementeze un nou sistem de reguli pentru revânzări.

steam-canada

Cu toate că Steam este cel mai popular magazin de jocuri pentru PC, acesta nu este nici pe departe perfect. Poate fi fraudat destul de uşor, iar flexibilitatea de care a dat dovadă serviciul în ultima perioadă este abuzată constant. Plecând de la această premisă, au fost deja implementate noi reguli pentru achiziţia şi recomercializarea de jocuri prin Steam.

De acum înainte, toate jocurile care au fost achiziţionate ca şi cadou, doar pentru a fi comercializate mai târziu, trebuie să stea în inventarul virtual al primului proprietar pentru 30 de zile. Cei care iau jocuri şi în secunda doi le oferă sub formă de cadou nu sunt afectaţi de aceste schimbări. Doar cei care, până de curând, se îmbogăţeau printr-un subterfugiu vor avea de suferit. Nu de alta, dar în trecut, cineva putea cumpăra un joc doar ca să-l vândă imediat. În acest context, dacă metoda de plată folosită de primul proprietar era falsă sau implica folosirea unui card fără bani pe el, cel care a cumpărat jocul nu-l mai putea juca deoarece Steam tăia accesul la el.

Întreaga motivaţie din spatele schimbărilor metodologice de achiziţie au fost detaliate într-o postare pe forumul oficial al şi are ca fundament exact scenariul detaliat mai sus. Astfel, nimeni nu va mai putea cumpăra chei de Steam fără bani în cont pentru a le vinde ulterior, deoarece cele 30 de zile sunt mai mult decât suficiente pentru procesarea metodei de plată folosite de către cumpărător.

Citește și: