Parrot Bebop este drona perfectă pentru supraveghere video

Parrot Bebop este drona perfectă pentru supraveghere video

Parrot, creatorii , au decis să investească ce au învăţat în trecut în Parrot Bebop, o dronă creată special pentru filmări de înaltă calitate.

Parrot Bebop drona usoara video captura 1

Săptămâna trecută în San Francisco, CEO-ul a demonstrat în faţa presei de specialitate noua creaţia a companiei pe care o conduce. Era vorba de Bebop Drone, un gadget zburător dotat cu o cameră de 14 megapixeli cu un unghi larg de captură şi patru elice. După ce AR.Drone a vândut aproximativ 700.000 de unităţi la nivel global, era evident că există un interes pentru astfel de aparate, un motiv clar pentru un urmaş specializat pe captură foto-video.

Parrot Bebop drona usoara video captura 2

Noul Parrot Bebop are o autonomie destul de mică la 12 minute, dar cei care l-au manevrat sunt foarte încântaţi de experienţa oferită. Ca şi în cazul celorlalte drone ale companiei, Bebop poate fi operat prin intermediul unui telefon sau al unei tablete cu Android sau iOS, cu menţiunea că aveţi nevoie de cea mai nouă versiune a aplicaţiei Freeflight 3.0.

Are doar 400 de grame, 380 de grame fără protecţia la elice şi este ideal pentru un număr foarte mare de scenarii. Pentru o experienţă imersivă, CEO-ul Henri Seydoux a insistat destul de mult şi pe compatibilitatea gadgetului cu Oculus Rift. Dacă vreţi să faceţi o investiţia suplimentară şi să obţineţi un avantaj la capitolul manipulării Bebop, puteţi achiziţiona controller-ul de mai sus intitulat Parrot Skycontroller. Acesta din urmă este dotat cu patru antene WiFi MIMO de 32dBM şi promite o extindere a distanţei de la care puteţi opera drona de la 300 metri până la 2 kilometri în câmp deschis.

Parrot Bebop drona usoara video captura 3

Configuraţia hardware a creaţiei de mai sus include un procesor Parrot 7 dual core şi un GPU quad core. Are o memorie internă de tip flash de 8GB, iar camera de 14 megapixeli este formată din 6 elemente optice cu efect fisheye. Suportă captură video Full HD 1080p de unghi larg şi întreaga structură este realizată din ABS întărit cu fibră de sticlă în proporţie de 15 procente. Bateria este detaşabilă. De partea de comunicaţii se ocupă două antene WiFi 802.11 N/ac MIMO ce operează la 2,4 şi 5GHz. Vine cu un sistem inteligent de stabilitate pe trei axe şi include un set generos de senzori pentru localizare în orice condiţii.

Nu ştim o dată exactă de lansare şi sau un preţ, dar Parrot Bebop ar trebui să ajungă în magazine până la sfârşitul acestui an pentru un preţ între 300 şi 1000 de dolari.

Parrot_BebopDrone_Android

Citește și: