Organizaţia CSIRO a imprimat un dragon 3D din titan pentru o fetiţă [VIDEO]

Organizaţia CSIRO a imprimat un dragon 3D din titan pentru o fetiţă [VIDEO]

Sensibilizaţi de o scrisoare foarte drăguţă scrisă de o fetiţă doar câţiva ani, cei de la CSIRO au un dragon cu numele „Toothless”.

CSIRO Delay Toothless dragon imprimat 3d

Cu aplicaţii în medicină, muzică şi multe alte domenii, continuă să fie din ce în ce mai populară şi mai accesibilă. În plus, prin intermediul unor instrumente avansate şi tehnologii de ultimă generaţie, nu doar plasticul poate fi folosit ca şi materie primă. În cazul de faţă de exemplu, a fost folosit titanul, unul dintre cele mai rezistente şi fiabile materiale din toate timpurile.

CSIRO (The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) este o instituţie cu caracter naţional specializată în cercetare, în Australia.

Deoarece aflase de la tatăl ei că acolo se petrec lucruri fantastice, o tânără de 7 ani cu numele de Sophie Lester le-a scris o scrisoare celor de la CSIRO prin care le-a cerut acestora să-i creeze un dragon. În teorie, fetiţa şi-a dorit unul real, în final a trebuit să se mulţumească însă cu un dragon 3D, de jucărie. Având în vedere că rezultatul final poartă numele „Toothless” şi pare desprins din filmul de animaţie How To Train Your Dragon, cu siguranţă fetiţa Sophie nu avea nici un motiv să fie tristă.

În prima etapă, era să nu existe nici un dragon. Într-o scrisoare oficială postată pe blogul CSIRO, membrii organizaţiei şi-au cerut scuze oficial pentru incapacitatea lor. ,,Am văzut un dragon bărbos de est folosind unul dintre telescoapele noastre, am urmărit libelule, am măsurat până şi temperatura corpului unui dragon mallee. Munca noastră nu ne-a făcut însă să ne aventurăm în interacţiunea cu dragoni mitici ce scuipă foc. Pentru asta Australia, ne cerem scuze.” Deoarece postarea de pe blog a devenit virală şi scrisoarea care a declanşat-o a generat multă admiraţie în respectiva instituţie, în final au decis să imprime un dragon 3D pentru fetiţa de 7 ani.

Realizat din titan la laboratoarele CSIRO din Melbourne, Australia, Tothless a împlinit într-un fel visul vetiţei de a avea propriul dragon, chiar dacă nu scuipă foc.

Citește și: