Oreo îşi imprimă biscuiți 3D în culori şi arome diferite

Oreo îşi imprimă biscuiți 3D în culori şi arome diferite

Cu toate că nu este prima oară când auzim de imprimată 3D, noutatea vine de la gigantul american Oreo implicat în astfel de practici, mai nou cu biscuiți 3D.

Oreo 3D biscuiti imprimati 3d

De dragul diversităţii sau al promovării indirecte pe site-uri de IT, cei de la Oreo, creatorii popularilor biscuiţi negri cu cremă albă, au ajuns să apeleze la 3D – imaginea de mai sus.

Încercând să justifice practica neobişnuită prin scopul nobil de a aduce produse imprimate 3D, care de cele mai multe sunt foarte scumpe, în mâinile oamenilor obişnuiţi, compania americană a instalat un automat de biscuiţi la festivalul SXSW. Dispozitivul pentru imprimare purta numele Trendindg Vending Machine, iar prezenţa cuvântului Trending în titlu era legată de influenţa activităţii de pe Twitter în definirea aromelor disponibile. Biscuiţii erau oferiţi gratuit, iar tweet-urile celor prezenţi influenţau culoarea cremei şi aroma din spate.

De partea tehnologică pentru acești biscuiți 3D s-a ocupat compania MAYA Design, responsabilă de realizarea imprimantei 3D. Cu un istoric bun în design şi inovaţie, firma respectivă a avut responsabilitatea creării automatului capabil să ,,asambleze” diverse tipuri de biscuiţi, cât şi a unei console cu touchscreen care permitea diverselor persoane să-şi personalizeze mica prăjitură.

Ca experimente, aceste idei sunt foarte interesante şi câştigă fără echivoc aprecierea celor care experimentează. Bineînțeles, la scără largă momentan sunt ineficiente şi nejustificabile din punct de vedere al costurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: