Replicatorul lui Picard a devenit realitate: Pizza la imprimante 3D

Replicatorul lui Picard a devenit realitate: Pizza la imprimante 3D

Pentru ca tot am vorbit in alte articole despre faptul ca pot fi printate o multime de chestii cu imprimante 3D, a mai aparut o noua “provocare”, Pizza.

NASA mancare printata 3d in spatiu

Mai nou, NASA vrea un model al replicatorului capitanului Jean-Luc Picard, care se oprea adesea pentru un ceai. Aceasta cerere vine dupa ce o artista a folosit ADN pentru a “printa” chipuri umane pentru o expozitie, iar European Space Agency (ESA) s-a gandit sa construiasca o baza pe Luna, unde va construi, pardon, va printa, cladirile necesare. Pentru a obtine dispozitivul respectiv, NASA i-a acordat lui Anjan Contractor, seful companiei Systems & Materials Research Corporation, un imprumut de 125.000 de dolari, iar acesta s-a angajat ca in sase luni sa printeze ceva de mancare. Evident, pizza este candidat ideal pentru aceasta imprimanta 3D, mai ales ca poate fi printata in straturi distincte.

Imprimanta pentru pizza a lui Anjan Contractor este inca in stadiul conceptual, dar constructia acesteia va incepe in urmatoarele doua saptamani. Pentru inceput, va fi printat aluatul, care va fi copt de caldura din aparat, dupa care va fi adaugat un strat de rosii “stocate in forma de pulbere, apoi amestecate cu apa si ulei”. In final, va fi adaugat si un strat de proteine, care poate proveni din orice sursa, fie animala, fie vegetala.

Pana cand pizzeria „Imprimanta” va functiona (oare?), va trece ceva timp, nu doar cele sase luni acordate de NASA. Prototipul pentru imprimanta lui Contractor, care l-a ajutat sa castige bursa de la NASA, este un aparat folosit la ornarea prajiturilor cu ciocolata. Sa speram ca mancarea printata ne va scapa de foametea care ne paste pe masura ce populatia Pamantului creste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: