Onyx MIDIA InkPhone, un nou eBook Reader cu funcţie de telefon

Onyx MIDIA InkPhone, un nou eBook Reader cu funcţie de telefon

La CeBIT a fost anunţat oficial un nou ce este promovat ca eBook Reader, dar are şi funcţie de telefon. Este Onyx MIDIA InkPhone.

Onyx Midia InkPhone

Dedicat probabil celor care vor un telefon cu autonomie mare, dar, în acelaşi timp, vor să citească foarte mult în deplasări pe un ecran alb negru cu cerneală electronică, o companie poloneză a anunţat noul MIDIA InkPhone. Ca o mică poveste de fundal, acest dispozitiv a fost creat de compania Chineză cu numele de Onyx, dar va fi distribut la scară largă de Arta Tech din Polonia.

Aparatul din imaginea de mai sus vine cu un singur display eInk cu o diagonală de 4,3 inci. În teorie, aţi fi tentaţi să-l percepeţi ca smartphone, mai ales că faţa sa trădează astfel de înclinaţii. Din cauza ecranului cu o rată de reîmprospătare foarte mică, însă, MIDIA InkPhone este promovat ca un care, din întâmplare, este capabil de iniţiat şi recepţionat apeluri telefonice. Acesta vine cu o baterie de 1800 de mAh care este suficientă pentru o autonomie de aproximativ două săptămâni.

Partea de procesare nu este foarte impresionantă, pentru simplul fapt că nu este cazul. Sub carcasă, se ascund un procesor Rockchip low-end, o cantitate foarte mică de memorie RAM şi o memorie internă de 4GB. Spaţiul de stocare poate fi extins prin carduri MicroSD de până la 32GB.

Pentru că la bază foloseşte un nucleu Android, în teorie pe ecranul alb-negru ar trebui să puteţi rula diverse aplicaţii. Producătorii săi au preferat însă să nu includă accesul la Google Play pentru simplul fapt că nu au testat prea mult aplicaţii pe acest ecran monocrom. Din fericire, dacă sunteţi dornici de experimente, puteţi oricând să instalaţi un APK transferat pe aparat.

În prima etapă, Onyx MIDIA InkPhone va fi comercializat în Germania şi Polonia începând cu luna aprilie, la un preţ de 140 de euro. Dacă vreţi să vă cumpăraţi unul, aşteptaţi-vă să-l puteţi lua de pe Amazon în aproximativ o lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: