Nokia sărbătoreşte Paştele cu… ciocolată imprimată 3D – #Chokia

Nokia sărbătoreşte Paştele cu… ciocolată imprimată 3D –  #Chokia
18:00 19.04.2014

Într-o perioadă în care interacţionăm destul des cu ciocolată, cei de la Nokia folosesc acest material pentru imprimeuri 3D.

3D-printing-Nokia-logo-inline1

sunt din ce în ce mai la modă. Prin simplul fapt că se ieftinesc, într-un ritm destul de alert, nu înseamnă decât că vor ajunge în curând în mâinile multora dintre noi, pentru a ne manifesta creativitatea într-un mod cât mai liber.

Zilele trecute, la Microsoft Build 2014, pe lângă o varietate de lansări şi evenimente, gigantul din Redmond a insistat un pic şi pe meritele tehnologiilor de imprimare 3D.

Mai mult decât atât, în acelaşi context, cei de la Nokia au promis că vor facilita imprimarea în trei dimensiuni prin intermediul telefoanelor Lumia cu Windows Phone. Deşi acest concept nu este încă finalizat, în perioada sărbătorilor de Paşti, finlandezii au vrut să ne demonstreze şi în practică faptul că acest domeniu este o prioritate.

Nokia Chokia

Pentru acest proiect, au apelat la o imprimantă 3D obişnuită ce a fost modificată pentru a . Dacă aveţi în vedere diversele temperaturi la care ciocolata este lichidă sau solidă, automat vă veţi da seama că iniţiativa a fost mult mai complicată decât pare la prima vedere. Ascuns în spatele tag-ului #Chokia, clipul de mai jos este de fapt o întruchipare a efortului pe care Nokia îl investeşte în cercetare şi dezvoltare, când vine vorba de imprimante 3D, metode de imprimare şi materiale utilizabile.

Din punctul meu de vedere, rezultatul este spectaculos, deşi nişte doamne cu experienţă de 20 de ani în decorat torturi s-ar putea să nu fie de acord.

Etichete: