Oculus Rift va avea concurență de la Valve

Oculus Rift va avea concurență de la Valve

Ochelarii de realitate virtuală Oculus Rift au creat multă vâlvă printre gameri în ultima vreme și s-ar părea că au dus la crearea unei noi industrii. Compania din spatele consolelor Steam Box lucrează la o cască de realitate virtuală.

10361174_729578897080853_239432127_n
Valve, una din cele mai cunoscute companii din industria jocurilor video, creatoare a consolelor-PC Steam Box, lucrează la o cască de realitate virtuală și pe Internet au apărut primele imagini cu aceasta și primele informații despre cum va funcționa ea.

La începutul acestui an, cei de la Valve au prezentat un prototip câtorva dezvoltatori selectați cu grijă, însă luni, casca a fost adusă în fața publicului larg. Ea a fost prezentată în cadrul unei întâlniri a pasionaților de realitate virtuală, în Boston. Casca este similară cu cea a companiei Oculus VR și cei prezenți la eveniment au avut ocazia să o testeze într-o versiune specială a jocului Dota 2.

”Poți vedea toată arena de joc întinsă pe o masă din fața ta și te poți apleca pentru a vedea îndeaproape orice acțiune”, a explicat un utilizator de Reddit care avut ocazia să încerce gadgetul Valve.

Există, de asemenea, și posibilitatea de a sta pe margine și de a privi bătăliile din arenă de aproape, iar unii utilizatori au spus că experiența a fost una înfricoșătoare.

Valve este unul din cei mai mari susținători ai tehnologiilor de realitate virtuală, lucrând îndeaproape și cu cei de la Oculus. Totuși, nu se știe dacă gadgetul acesta va ajunge pe piață sau va rămâne la stadiul de concept.

Citește și: