O dronă aproape că s-a lovit de un avion de pasageri

O dronă aproape că s-a lovit de un avion de pasageri

Un raport venit din Marea Britanie indică faptul că o dronă aproape că s-a lovit de un avion de pasageri AT72 în spațiul aerian din UK.

Drona

Necesitatea unor reglementări clare legate de pilotarea dronelor este de o importanță ridicată. Momentan nu există un set de reguli bine puse la punct pentru aceste aparate de zbor și având în vedere ce spune acest raport ar cam fi nevoie ca cineva se grăbească cu aceste legi. Nu mă înțelegeți greșit, militez de ceva vreme pentru libertatea de exprimare în acest domeniu, și îi susțin pe toți cei care doresc să se apuce de acest sport, fie că este în scop recreațional fie că e vorba de o filmare aeriană. La fel ca și în cazul automobilelor sunt unii care nu ar trebui să le conducă. Dronele pot fi împărțite în multiple categorii, nici una dintre ele bine definită, iar unele din ele pot zbura la altitudini de până la câțiva kilometri ajungând în spațiul aerian comun, cel folosit de avioane și aeronave cu pilot. Pentru acestea trebuie o legislație care să ceară permise de zbor și permisiunea de zbor în orele în care nu sunt înregistrate treceri ale altor aeronave.

Desigur, sunt destui pasionați care dețin propriul lor avion și pot zbura cu el oricând, însă și ei cer permisiunea de zbor pe anumite trasee. Incidentul a avut loc cu un avion AT72, un avion de pasageri care cel mai probabil avea o rută deja prestabilită. Pilotul avionului spune că drona s-a îndreptat agresiv către el parcă pilotul acesteia ar fi trimis-o intenționat în acea direcție.

Citește și:
Etichete: