Nvidia GTX 980 vine cu noi recorduri de performanță

, 22 Sep, 15:43

Seria Maxwell de la Nvidia și-a dovedit deja performanțele cu frecvențe de până la 2050 MHz, ale nucleului grafic, în testele de performanță.

NVIDIA-GeForce-GTX-980

Vinerea trecută, Nvidia a lansat noile plăci grafice ce beneficiază tot de arhitectura Maxwell, GTX 980 și GTX 970. Cu rezultate de performanță mai mari, consum de energie mai redus și o gamă vastă de opțiuni de overclocking, noile produse Nvidia își demonstrează momentan supremația. Așa cum era de așteptat, noul cip și-a demonstrat deja capabilitățile în domeniul overclocking-ului, atingând deja frecvențe de 1.35 GHz, răcit fiind doar cu aer.

Nvidia a menționat că pe noile plăci se poate ajunge la o frecvență de lucru a cipului, de 2 GHz, lucru ce s-a întâmplat chiar în prima zi de lansare. Pe lângă aceasta, recordul pentru 3DMark FireStrike a fost și el depășit. Placa folosită a fost desigur un GTX 980, și a atins 2050 MHz pe nucleu grafic, 2103 MHz la memoria video, fiind susținută de un Procesor Intel Core Xeon E5-1660 cu 16 fire de execuție și cu o frecvență de 5.260 GHz. Scorul 3DMark FireStike a fost de 19.040 puncte.

S-a specificat de asemenea că frecvența de 2050 MHz a nucleului noii plăci video de la Nvidia, nu reprezintă maximul ce poate fi atins, așa că ne putem aștepta la alte răsturnări de situație pentru acest GPU.

Nvidia-GTX-980-Overclocking

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail