Nuytco Research a creat primul submarin purtabil

Nuytco Research a creat primul submarin purtabil

În imaginea de mai jos, purtabil. Acesta este creat de o companie mai puţin cunoscută, cu numele Nuytco Research.

TBP nuytco research submarin purtabil exosuit

Indiferent cât de eficienţi devenim în a ne deplasa pe suprafaţa pământului şi în aer, este plăcut să vezi că nici nu sunt neglijate.

Acesta este un ,,exosuit” realizat de compania canadiană Nuytco Research Ltd., deşi o asociere de termeni mai potrivită pentru a-i exprima funcţionalitatea ar fi cea de submarin purtabil. Este realizat dintr-un metal foarte andurant şi, datorită rezistenţei deosebite la presiune, poate permite unui explorator să se scufunde până la peste 300 de metri adâncime, fără risc de decompresie. Pentru deplasare prin apă, micul submarin foloseşte patru motoare de 1,6 cai putere. Pe lângă echipamente avansate de telemetrie, deşi ar putea părea superfluu, din aceeaşi ecuaţie nu lipseşte o conexiune la internet gigabit prin fibră optică.

Fără a avea oficial un nume, creatorii săi se referă la el ca fiind un „Exosuit atmospheric diving system” sau ADS. Momentan se află în etapa de testare, dar vara aceasta, un scufundător cu experienţă, cu numele de Michael Lombard îl va duce în adâncuri la aproximativ 160 de kilometri de coasta statului Rhode Island, într-o zonă intitulată Canyons.

Citește și: