09 sept. 2014 | 08:00

Noua VivoTab 8 e cea mai ieftină tabletă ASUS cu Windows 8

ACTUALITATE
Noua VivoTab 8 e cea mai ieftină tabletă ASUS cu Windows 8

Pentru că Windows 8 este optimizat să ruleze şi pe configuraţii hardware mai slabe, cei de la ASUS au lansat noul 8.

asus-vivotab-8

În urmă cu câteva luni publicam un review la . Noua tabletă a producătorului taiwanez este derivată din acel model. Cea mai mare diferenţă dintre cele două este lipsa suportului pentru stylus în tableta anunţată astăzi, cea fără Note în titlu.

ASUS VivoTab 8, pe lângă faptul că nu suportă interacţiunea cu un stylus pentru luat notiţe mai rapid este aproape identică la capitolul specificaţii cu un ASUS MeMO Pad 8, o tabletă cu Android lansată de curând. Creaţia din imaginea de mai sus rulează Windows 8 şi pe lângă un display de 8 inci cu o rezoluţie de 1.280 x 800 pixeli, ascunde la interior o configuraţie hardware decentă. Este vorba de un procesor Intel Atom tactat la 1,33GHz, 2GB RAM şi 32GB spaţiu de stocare extensibil prin microSD.

Cantitatea de memorie RAM este dublată în comparaţie cu MeMO Pad 8. Partea de captură, deşi este asigurată de două camere, de o parte şi de alta a tabletei, ambele se rezumă la 2 megapixeli, deci nu vă aşteptaţi la selfie-uri de o calitate remarcabilă. Nu avem încă o dată de lansare exactă sau un preţ, dar având în vedere că este un downgrade de la VivoTab Note 8, cu siguranţă va fi mai ieftină de 330 de dolari.

Review Asus VivoTab 8

În urmă cu ceva timp, „Playtech“ publica review-ul pentru primul model de VivoTab 8. „Tabletele de 8 inci sunt destul de greu de plasat într-o piață care este puțin dezvoltată la acest segment. Cele de 7 inci cu Android și-au găsit cumva locul, înlocuind modelele mai mari de 9 și de 10.1 inci. Asus VivoTab Note 8 ar putea atrage destul de mulți utilizatori, mai ales pentru creion și digitizer. Cred că acesta este unul dintre elementele cele mai atractive ale tabletei. Acesta și faptul că are o autonomie bună în utilizare medie sau mai redusă“ – mai multe informații sunt în articolul original.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele