Invenția care va transforma încărcarea wireless într-o funcționalitate utilă și necesară

, 07 Aug, 17:59

Încărcarea wireless pentru telefoane există de prin 2009, cu Palm Pre. Totuși, în acești cinci ani n-a devenit prea populară. Tehnologia unei companii ar putea însă stârni mult interes pentru această funcționalitate.

wireless charging cnet

Tehnologia încărcării wireless din prezent presupune că telefonul dotat corespunzător este așezat pe o placă prin care circulă energia electrică. Totuși, Meredith Perry, astrobiolog la Universitatea din Pennsylvania, a descoperit o modalitate nouă pentru a transmite energia electrică și a fondat o companie care poate aduce tehnologia în dispozitivele noastre, conform „The New York Times“.

Compania uBeam propune un sistem de încărcare wireless care nu necesită lăsarea dispozitivului pe nicio placă de încărcare. Perry a creat dispozitivul pentru o competiție la universitate, dar între timp a devenit un prototip care i-ar putea aduce milioane de dolari.

„Acesta este singurul sistem de încărcare wireless care îți permite ție și telefonului tău o mișcare liberă, în timp ce bateria se încarcă. Este similară unei rețele WiFi, adică să fii în preajma transmitățorului“, a explicat Perry. Mai mult, ea crede că folosind tehnologia aceasta designul dispozitivelor se va schimba. Vor avea baterii mai subțiri, care se vor încărca în permanență.

Citește și: Cum ne vor schimba viața casa inteligentă și internetul lucrurilor

Produsele uBeam vor ajunge pe piață în următorii doi ani, conform planurilor de acum, iar pentru început vor avea două modele. Unul va fi creat pentru camere mici, precum o sufragerie sau un birou, iar al doilea ar fi imens, pentru stadioane, aeroporturi sau hoteluri. Mai mult, pentru că încărcarea wireless nu era destul, uBeam spune că a reușit să transmită securizat date prin stațiile de încărcare. Desigur, poate fi o mică parte dintr-un „Internet of Things“.

Invenția lui Meredith Perry pe care o va vinde prin compania uBeam

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Daca mai studiati un pic…transmisia de energie wireless a fost inventata de Nicola Tesla prin 1800 si ceva dar nu a mai avut fonduri sa o puna in aplicare. A vrut sa transmita curent electric wireless si FREE in toata lumea. De aceea bancherul J.P. Morgan i-a taiat fondurile si a distrus imensul emitzator pe care teslail construise. Asa ca cine si cui trebuie sa plateasca drepturi de autor acestei inventii? Ceea ce se face astazi este o redescoperire si atribuirea pe nedrept a acestei inventii si banii care vin de pe urma acesteia!

Ai dreptate Dancedany. Ei nu au facut decat sa aduc in actualitate o inventie a lui Tesla. Deci nimic nou sub soare.

O problema e ca asemenea aparate ar putea provaca cancere, mai ales cele de mare putere.

Vlad Andriescu

Din ce stim nu sunt dovezi concrete privind influenta lor negativa. Au fost dezbateri si articole pe tema asta, dar sunt contradictorii.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail