07 aug. 2014 | 17:59

Invenția care va transforma încărcarea wireless într-o funcționalitate utilă și necesară

ACTUALITATE
Invenția care va transforma încărcarea wireless într-o funcționalitate utilă și necesară

Încărcarea wireless pentru telefoane există de prin 2009, cu Palm Pre. Totuși, în acești cinci ani n-a devenit prea populară. Tehnologia unei companii ar putea însă stârni mult interes pentru această funcționalitate.

wireless charging cnet

Tehnologia încărcării wireless din prezent presupune că telefonul dotat corespunzător este așezat pe o placă prin care circulă energia electrică. Totuși, Meredith Perry, astrobiolog la Universitatea din Pennsylvania, a descoperit o modalitate nouă pentru a transmite energia electrică și a fondat o companie care poate aduce tehnologia în dispozitivele noastre, conform „The New York Times“.

Compania uBeam propune un sistem de încărcare wireless care nu necesită lăsarea dispozitivului pe nicio placă de încărcare. Perry a creat dispozitivul pentru o competiție la universitate, dar între timp a devenit un prototip care i-ar putea aduce milioane de dolari.

„Acesta este singurul sistem de încărcare wireless care îți permite ție și telefonului tău o mișcare liberă, în timp ce bateria se încarcă. Este similară unei rețele WiFi, adică să fii în preajma transmitățorului“, a explicat Perry. Mai mult, ea crede că folosind tehnologia aceasta designul dispozitivelor se va schimba. Vor avea baterii mai subțiri, care se vor încărca în permanență.

Citește și: Cum ne vor schimba viața casa inteligentă și internetul lucrurilor

Produsele uBeam vor ajunge pe piață în următorii doi ani, conform planurilor de acum, iar pentru început vor avea două modele. Unul va fi creat pentru camere mici, precum o sufragerie sau un birou, iar al doilea ar fi imens, pentru stadioane, aeroporturi sau hoteluri. Mai mult, pentru că încărcarea wireless nu era destul, uBeam spune că a reușit să transmită securizat date prin stațiile de încărcare. Desigur, poate fi o mică parte dintr-un „Internet of Things“.

Invenția lui Meredith Perry pe care o va vinde prin compania uBeam

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele