ASUS VivoMini e un nou mini PC care să îți trezească interesul pentru desktop

ASUS VivoMini e un nou mini PC care să îți trezească interesul pentru desktop

Într-o perioadă în care cei mai mulţi dintre noi fug de achiziţia unui desktop, cei la ASUS tocmai au anunţat noul mini PC: 

asus-vivomini

Dacă vă doreaţi de mult timp un computer compact care să arate bine şi să îndeplinească un amalgam de funcţii atât pe partea de muncă de birou, cât şi redare de conţinut multimedia, micuţul de mai sus ar putea fi ideal.

Acest gadget va avea un preţ de pornire ce începe de la 150 de dolari în SUA şi va fi construit din start cu cele mai recente procesoare Intel Haswell. Deşi s-ar putea să nu fie pe placul tuturor, sistemul de operare preinstalat va fi Windows 8.1. Pentru că aşa se întâmplă de fiecare dată când vorbim de un sistem nou, cei de la vă oferă, în funcţie de buget, un amalgam de posibilităţi de upgrade.

În primul rând este vorba de configuraţia de bază ce se va ascunde în spatele denumirii de VivoMini UN42. Aceasta va include un Celeron 2957U, 2GB RAM şi un SSD de 32GB. Un pic mai scump va fi modelul VivoMini UN62 , ce se va reflecta într-un upgrade până la un Core i3 – 4030U sau Intel Core i5 – 4210U. Specificaţiile partajate dintre cele două vor fi, pe lângă sistemul de operare, un modul wireless 802.11ac, Bluetooth 4.0, Gigabit Ethernet şi un card reader SDXC. Nu vor lipsi câteva porturi USB 3.0, o ieşire HDMI şi un DisplayPort.

Cu speranţa că preţul de achiziţie nu va depăşi cu mult valoarea de 150 de dolari când va ajunge pe meleaguri mioritice, sunt curios cât va trebui să mai aşteptăm până vom găsi micuţul ASUS VivoMini în magazinele de la noi.