ASUS VivoMini este un barebone compact şi atrăgător

ASUS VivoMini este un barebone compact şi atrăgător

Pentru că mulţi dintre noi ne dorim un mic , cei de la ASUS au anunţat noul barebone intitulat VivoMini.

asus-vivomini

La prima vedere, creaţia de mai sus este foarte similară cu un alt sistem lansat recent de producătorul taiwanez. La momentul respectiv era vorba de ASUS Chromebox, un mini PC ce venea preinstalat cu ChromeOS. Pentru că popularitatea platformei Google pentru desktop-uri şi notebook-uri nu este pre mare, ASUS a decis să împrumute câteva elemente din Chromebox pentru a realiza un barebone cu numele de .

Termenul barebone face referire la un sistem perfect funcţional căruia îi lipseşte memoria RAM şi o unitate de stocare. De multe ori, poate fi comercializat şi sub forma unei plăci de bază cu procesor, cip video – IGP şi soluţie de răcire. ASUS VivoMini, pe lângă faptul că arată foarte bine şi este destul de portabil, foloseşte cea mai nouă generaţie de procesoare Intel Celeron pe arhitectură Haswell.

Poate rula de minune atât Windows cât şi o distribuţie de Linux care vă încântă. Dacă vreţi să faceţi un salt semnificativ de la preţul de 150 de dolari, în aceeaşi carcasă veţi primi un procesor Intel Core i3 sau Core i5. Dacă nu vă încântă placa video integrată Intel HD, pe placa de bază ultra compactă puteţi profita de unul dintre cele două sloturi PCI Express pentru a vă conecta una nouă.

După ce i-aţi ataşat un hard disk şi, în singurul slot disponibil, aţi fixat un DIMM de memorie DDR3, VivoMini vă pune la dispoziţie un port Gigabit Ethernet, WiFi, patru porturi USB 3.0, un HDMI, un DisplayPort, o ieşire de căşti şi un cititor de carduri SD.

Citește și: