Tabletă HTC Nexus 9 este promiţătoare din primele imagini

Tabletă HTC Nexus 9 este promiţătoare din primele imagini

Dacă zvonurile se confirmă, cei de la HTC se pare că vor fi responsabili de realizarea următoarei tablete din gama Nexus cu numele de .

htc-nexus-9-2014

După ce au trecut aproape doi ani de la ultima tabletă de aproximativ 10 inci realizată de Samsung în colaborare cu Google, acum se pare că este rândul celor de la HTC pentru a profita de un astfel de contract pentru Nexus 9.

În cadrul unui eveniment ce s-ar putea să aibă loc pe 16 octombrie, dacă înregistrarea celor de la FCC se dovedeşte a fi corectă, creaţia de mai sus ar trebui să ajungă în lumina reflectoarelor. Postată pentru prima oară online de cei de la upleaks, această imagine pare să facă referinţă la o tabletă subţire, cu un design compact, dar care va reprezenta o distanţiere de raportul de aspect 16:9 întâlnit la seria Nexus 7. Aceasta pare mai apropiată de raportul dintre lungimea şi lăţimea de 4:3 a unui iPad.

Pe lângă un display de 8,9 inci cu o rezoluţie QHD, HTC Nexus 9 va folosi pentru procesare unul dintre cele mai recente SoC-uri ieşite din laboratoarele NVIDIA. Este vorba de NVIDIA Tegra K1, ajutat de 4GB de memorie RAM şi o cantitate de spațiu intern de stocare ce momentan rămâne necunoscută. În plus, la capitolul accesorii, este foarte probabil ca tableta să fie livrată cu un foarte similară cu un Surface Type Cover.

Pe lângă zvonurile din ultimele zile legate de Nexus X, rămâne să vedem în cadrul evenimentului Google din următoarea perioadă ce dispozitive hardware vor fi confirmate oficial.