Ultimele detalii despre viitorul Nokia: pe 17 noiembrie ar putea aduce un telefon cu Android

Ultimele detalii despre viitorul Nokia: pe 17 noiembrie ar putea aduce un telefon cu Android
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
16:05 03.11.2014

După cum au anunțat în trecut, cei de la Nokia vor să revină pe piața smartphone-urilor, iar astăzi am avut ocazia să aflăm noi detalii despre planurile lor.

Nokia N9Se știe de ceva timp că cei de la Nokia nu vor să aștepte până în anul 2016 pentru a lansa iar telefoane. Ultimele zvonuri indică faptul că finlandezii ar putea crea iar smartphone-uri, de data aceasta folosindu-se de un alt brand.

Astfel, conform celor de la Phonearena, sunt șanse mari ca Nokia să renunțe la sistemul de operare Windows Phone și să adopte Android. Aceasta ar fi o schimbare radicală pentru Nokia, dar una pe care unii fani o cereau de foarte mult timp. Chestiunea numelui rămâne, însă, o dilemă. Deoarece nu au dreptul să se folosească de numele Nokia, finlandezii vor trebui să recurgă la o metodă alternativă.

Cei de la Nokia ne-au informat de curând de un eveniment prin Twitter, eveniment ce va avea loc pe data de 17 noiembrie. Aceasta ar putea fi ocazia perfectă pentru finlandezi de a face marele anunț.

De design-ul viitorului smartphone se ocupă echipa care a fost responsabilă și de Nokia N9. Telefonul ar urma după aceea să fie produs de altă companie folosindu-se un brand diferit. Contractul pe care cei de la Nokia l-au încheiat cu Microsoft nu le interzice acestora să creeze telefoane și să apeleze la alți producători, atât timp cât se folosesc de un nume diferit.

Nokia N9 a impresionat prin design-ul său estetic dar și prin sistemul de operare, MeeGo. Din foarte multe puncte de vedere, acesta a fost un telefon unic. Dacă aceeași echipă care s-a ocupat de design-ul său a fost angajată acum, ne putem aștepta la un telefon interesant pe viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI