Micro 3D – o imprimantă 3D care a fost finanţată în 11 minute

Micro 3D –  o imprimantă 3D care a fost finanţată în 11 minute

Mică şi eficientă, astfel pare să poate fi descrisă noua ce tocmai a obţinut finanţare pe Kickstarter, Micro 3D.

micro-3d m3d kickstarter

încep să fie din ce în ce mai accesibile. Acest trend s-a creat în parte şi datorită faptului că sunt disponibile într-o varietate foarte mare de dimensiuni. În plus, multe dintre ele obţinând finanţare prin website-uri gen Kickstarter, sunt dezvoltate şi de companii mai mici, necunoscute, fără costuri fabuloase.

Din această categorie face parte şi una dintre cele mai mici imprimante 3D, dacă nu cea mai mică disponibilă la ora actuală. Intitulat M3D, modelul din imaginea de mai sus a reuşit să obţină finanţarea necesară pentru a deveni realitate în doar 11 minute. Înfăţişată ca fiind ,,prima imprimantă 3D cu adevărat pentru consumatori”, această creaţie avea nevoie de 50.000 de dolari, iar la momentul realizării acestui material strânsese deja 1,3 milioane de dolari. După cum îi spune şi numele, Micro 3D este foarte mică, mai mică decât multe dintre multifuncţionalele pe care le aveţi deja prin casă.

Creatorii ei se mândresc cu faptul că M3D este rezultatul unui număr generos de 15 inovaţii. Pe lângă dimensiunile reduse, reuşeşte să fie extrem de silenţioasă când vine vorba de imprimat. Consumul energetic este infim, iar partea de calibrare şi echilibrare a poziţiei de imprimare sunt realizate automat. Aplicaţia care însoţeşte imprimanta este de asemenea foarte bine pusă la punct. Interfaţa este una foarte intuitivă şi nu necesită cunoştinţe avansate de proiectare 3D pentru utilizare. Funcţionează şi în tandem cu touchscreen-uri, iar dacă sunteţi în pană de inspiraţie vă oferă acces la o librărie foarte generoasă de modele 3D pe care să le imprimaţi acasă.

Imprimanta poate fi precomandată pentru preţul decent de 300 de dolari. Pentru mai multe detalii şi un clip de prezentare puteţi accesa pagina proiectului de pe Kickstarter.

micro-3d-3-640x272

Citește și: