Nokia Here Maps va fi disponibil pentru toţi utilizatorii de Windows

Nokia Here Maps va fi disponibil pentru toţi utilizatorii de Windows

Dintr-o soluţie dedicată exclusiv utilizatorilor de dispozitive Lumia, în scurt timp, va funcţiona pe toate dispozitivele cu Windows.

Nokia Here Windows Phone Windows 8.1 Windows RT

Deşi este greu la această oră să ne dăm seama dacă astfel de ştiri sunt rezultatul achiziţiei de către Microsoft, important este că, noi, utilizatorii, avem de câştigat.

Până la această oră, singurul context în care aţi fi putut să experimentaţi Here Maps pe un dispozitiv cu ecran mare era să folosiţi un Nokia Lumia 2520. Aplicaţia de navigaţie funcţionează perfect pe respectiva tabletă şi este o dovadă clară a faptului că a fost optimizată pentru aparate cu Windows 8.1, chiar dacă putea fi instalată exclusiv pe unica tabletă a finlandezilor.

Printr-un comunicat oficial, cei de la Nokia au anunţat că Here Maps va putea fi instalată din Windows Store pe orice gadget ce rulează Windows RT sau Windows 8.1. Spre deosebire de versiunile anterioare, această iteraţie vine cu suport pentru mouse şi tastatură. Include pentru prima oară un istoric al căutărilor, încărcări mai rapide ale hărţilor, iar imaginile din satelit au o rezoluţie mult mai mare decât cele folosite în variantele de mobil ale soluţiei cartografice.

În câteva zile aplicaţia ar trebui să apară în Windows Store şi să o puteţi instala fără probleme, cu condiţia să fiţi Europa sau America de Nord.