25 iul. 2014 | 17:30

Noi știri despre Samsung VR și câteva capturi de ecran

ACTUALITATE
Noi știri despre Samsung VR și câteva capturi de ecran

Zvonurile cum că Samsung ar lucra împreună cu Oculus VR pentru a crea un headset propriu de realitate virtuală par a fi adevărate din moment ce au apărut o serie de capturi de ecran cu software-ul acestui dispozitiv.

Samsung VR

Display-ul ce se montează pe capul utilizatorului, și care trece acum sub numele de Samsung VR sau Gear VR, ar putea fi până la urmă un suport pentru un smartphone Galaxy care ține locul unui display seamănă mai mult cu Google Cardboard. Software-ul inclus face referire la două aplicații, VR Panorama și VR Cinema, pentru vizualizarea imaginilor și clipurilor video pe dispozitivul mobil. Acestea vor fi probabil complementare unor aplicații 3D, deja disponibile în Google Play pentru Google Cardboard. GearVR va avea un touchpad și butoane pe suprafața sa, permițând un nivel de control din moment ce ecranul telefonului va fi folosit doar pentru vizualizarea elementelor 3D.

O funcție interesantă ce lipsește momentan de pe Oculus Rift, și care a fost implementată de alți utilizatori pasionați este posibilitatea trecerii rapide de la imaginile 3D vizualizate pe ecran, la vederea lumii înconjurătoare prin camera video a telefonului. Funcția se numește Pass Trough și ar putea veni de asemenea cu o serie de aplicații de realitate augmentată. Se discută mult pe tema acestei colaborări, și de ce Samsung lucrează împreună cu o companeie ce pare concurentul său pe acest produs. Având în vedere că Oculus Rift este un produs ce necesită un sistem mai complex și o poziție fixă, iar Gear VR, dacă se va numi așa, este mai degrabă un dispozitiv mobil, am putea spune că piața este împărțită corect.