Samsung vrea tablete pe care utilizatorul sa le controleze cu puterea mintii

Samsung vrea tablete pe care utilizatorul sa le controleze cu puterea mintii
11:20 22.04.2013

Desi ideea nu este noua, in experimentele lor de a interactiona cu o tableta folosind doar puterea mintii.

samsung MIT EEG headgear

Compania sud coreeana, in colaborare cu Universitatea din Texas, a inceput sa experimenteze cu casti menite sa inregistreze activitatea neuronala la nivelul scalpului. Scopul experimentelor cu dispozitivele pentru EEG sau electroencefalografie este de a permite persoanelor cu diverse tipuri de handicap sa interactioneze cu dispozitive inteligente moderne precum smartphone-uri sau tablete. In plus, cei de la Samsung au afirmat ca aceste teste nu sunt menite doar sa arate ce se poate face in acest domeniu. Samsung spera ca acesta tehnologie sa intre in mainstream in urmatorii ani.

In cadrul experimentelor, participantii sunt rugati sa poarte casti EEG menite sa masoare activitatea electrica pe intreaga suprafata a scalpului. Respectivul sistem de monitorizare este legat la o tableta, cu care, printr-un efort destul de mare, un utilizator poate sa interactioneze. Aparent, este suficient ca posesorul castii sa se concentreze pe o icoana de pe ecran pentru ca aceasta sa deschida o aplicatie. Momentan precizia este destul de buna, avand valori de 80 – 95%. Pentru ca este evident ca un astfel de sistem nu poate fi foarte sprinten, trebuie mentionat ca dupa calibrare o actiune poate fi realizata la fiecare cinci secunde.

Avand in vedere ca in acest stadiu sistemul ilustrat mai sus deja este destul de eficient, urmatorul pas implica dezvoltarea unor dispozitive mai putin ostentative pentru realizarea de encefalografii. In definitiv, o casca precum cea de mai sus nu ai putea sa o porti pe strada.

Prin , Samsung a demonstrat deja un interes in metodele alternative de interactiune cu dispozitivele companiei, puterea mintii este doar urmatorul pas in acest set de actiuni.

loading...