Noi probleme pentru bătrânul Windows XP

, 18 Ian, 13:01

Cu doar câteva luni până la încetarea definitivă a suportului pentru , este interesant câte părţi afectate de problemă ies la iveală.

ATM Windows XP

ATM-urile sau bancomatele au o sarcină incredibil de simplă, transferul de bani sau, mai bine zis, de materializare în lume reală a fondurilor virtuale. Pentru asta, are în spate un sistem de operare nu foarte recent. Poartă numele de un Windows XP.  Cum în luna aprilie, pe data de 8 se va înceta suportul pentru acest SO, confirmă că nu mai puţin de 95% dintre ATM-urile aflate în circulaţie vor rămâne în aer când vine vorba de actualizări de securitate  sau anti-malware. Valoarea de 95% a fost obţinută de publicaţia Business Week în urma unui studiu foarte elaborat. În consecinţă, problema este cât se poate de reală şi de iminentă.

Mulţi au confirmat similarităţi între ceea ce urmează să se întâmple cu Windows XP şi Y2K. La momentul respectiv, când anul 1999 era pe final, foarte mulţi s-au speriat ale lor computer vor deveni subit nefolositaoare după momentul intrării în 2000. În practică nu s-a întâmplat nimic şi este foarte probabil, ca la începutul lui aprilie, nici atunci să nu se va înâmple ceva remarcabil . Problema mai gravă şi stimulentul princial al unui upgrade la Windows 7 sau Windows 8 este că s-ar putea ca cineva să găsească o vulnerabilitatea pe platforma Microsoft care vizează vechiul XP şi aceea să se reflecte într-un şir de jafuri la bancomate deoarece ,,gaura” nu poate fi acoperită.

În teorie, după ce au petrecut mai bine de 10 ani împreună, bancomatele ce vor rula Windows-ul vechi de 14 ani au mari şanse să fie vândute pe piese sau duse la fier vechi. Ca fapt divers, ar putea fi şi reprogramate cu un nou sistem de operare, problema este că ale lor configuraţii hardware nu sunt capabile de o astfel de tranziţie şi costurile de upgrade hardware sunt de neimaginat.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu prea e documentat articolul, in conditiile in care de pe 15 ianuarie s-a anuntat continuarea de furnizare anti-malware pentu XP pana in 2015!

Daca tot preluati, macar adaptati traducerea.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail