11 feb. 2014 | 09:20

Neurocam Headset, un gadget ce-ţi înregistrează amintirile pe iPhone

ACTUALITATE
Neurocam Headset, un gadget ce-ţi înregistrează amintirile pe iPhone

În momentul în care te concentrezi asupra unui element din lumea reală, Neurocam Headset conştientizează interesul şi declanșează înregistrarea.

Neurocam iphone

Deşi am văzut multe gadgeturi şi proiecte de căşti menite să , nici unul nu a fost atât de bine interconectat cu un iPhone. Neurocam Headset este un proiect aflat într-un stadiu destul de avansat de dezvoltare ce provine din Japonia şi care, pe lângă o serie de senzori avansaţi, include o cameră video.

Ca funcţionalitate, reţeta din spatele Neurocam Headset pare destul de simplă. Practic, în permanenţă vă sunt monitorizate undele cerebrale, urmând ca, în momentul în care se simte o intensificare a lor, camera să înregistreze un clip de cinci secunde cu ceea ce vedeţi în faţa ochilor. Plecând de la premisa că doar desfăşurată la nivelul creierului, ideea pare destul de interesantă. Cu condiţia, să aveţi grijă să nu vadă şi persoana iubită respectivele înregistrări, în cazul în care interesul v-a fost aproape exclusiv stimulat de diverse domnişoare.

Cu toate că mi-aş fi dorit un aparat mai discret decât cel din imaginea de mai sus, din punctul meu de vedere, ideea este senzaţională. În contextul în care de multe ori nici noi nu ne dăm seama ce ne stârneşte interesul, la sfârşitul zilei ar fi o experienţă interesantă să vedeţi frânturile de interes din lumea din jur. În mod evident, în cazul în care consideraţi de cuviinţă, secvenţele video pot fi partajate pe reţelele de socializare.

Neurocam

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele