15 ian. 2014 | 19:42

Interfețele controlate de creierul uman reprezintă viitorul tehnologiei

ACTUALITATE
Interfețele controlate de creierul uman reprezintă viitorul tehnologiei

Circulă zvonuri că Intel și alte companii mari din industrie, experimentează soluții de control al tehnologiei cu ajutorul creierului uman.

computer controlat de creierul uman

Nimic mai adevărat. Se cunoaște deja faptul că mulți producători de tehnologie experimentează controlul dispozitivelor doar cu ajutorul minții. Din punct de vedere teoretic ar fi cea mai simplă modalitate de a controla activitatea pe un ecran, indiferent de scopul sau marimea proiectului. BCI este produsul companiei Mind Solutions, și reprezintă un canal de comunicare între creierul uman și un alt dispozitiv electronic. Acesta are ca scop ajutarea recuperării pacienților care au suferit leziuni fizice grave. Mind Solutions speră să popularizeze această tehnologie și să o facă accesibilă oricui are nevoie de ea, cu ajutorul lui Intel și a altor companii care doresc să se asocieze în acest proiect. Atunci când această tehnologie va putea comunica cu rețelele neuronale ale creierului, luând în calcul și puterea mare de procesare a PC-urilor din ziua de astăzi și pe viitor, există un potențial foarte mare în dezvoltarea pe termen lung.

”Vom elimina în curând termenul ”ficțiune” din science-fiction. Utilizatorii vor putea deschide ușa unei mașini, sau efectua alte sarcini mai mult sau mai puțin simple, și de asemenea vor putea monitoriza starea de sănătate cu ajutorul acestor dispozitive care se conectează direct la creierul uman.” a spus Molly Eden, Directorul diviziei de Perceptual Computing de la Intel, în timpul unuei conferințe ținute în timpul CES 2014.

Mind Solutions nu speră să aducă această tehnologie în topul inovațiilor, ci mai degrabă că vor putea atrage o companie mare care să facă acest lucru, și să realizeze un parteneriat cu aceștia. Ei nu dispun de resursele financiare ale unei companii precum Intel, însă pe de altă parte, sunt destul de stricți în ceea ce privește utilizarea acestei tehnologii doar în scopuri medicale, la momentul actual.