Internet Explorer 11 a devenit cel mai popular browser. Cum se descurcă Firefox și Chrome

, 02 Noi, 10:17

Dacă ești de mai mulți ani pe Internet, cel mai probabil ai folosit Internet Explorer deja. Acum, trebuie să știi că Internet Explorer 11 a ajuns lider peste mai vechile produse ale Microsoft.

internet explorer 11

Internet Explorer 11 este cel mai popular browser din lume, iar produsul Microsoft a ajuns la 58,49% din piață. De ce e importantă această schimbare? Deoarece, încă din octombrie 2013 Internet Explorer 11 este pe piață și nu a putut depăși timp de un an de zile Internet Explorer 8, cel mai popular browser până acum, deși a câștigat treptat în fața altor soluții. Noile cifre arată Internet Explorer 8 la 17,32% și IE11 la 24,05%, conform VentureBeat.

Cum se descurcă ceilalți? Ei bine, cel mai aproape de Microsoft este Google prin Chrome, care a ajuns la 21,25%, iar Firefox de la Mozilla este pe locul trei cu 13,91%. Mai există și Opera și Safari, dar cel din urmă nu mai este disponibil decât pe produsele Apple, iar cel dintâi are o cotă de piață foarte mică.

Internet Explorer 11 crescut foarte mult în ultima perioadă și se pare că de ajutor a fost Windows 8.1 și pe fondul scăderii Windows XP. Microsoft încă are cea mai mare cotă pe sisteme de operare desktop. Mai mult, pentru versiunea Windows 8 și mai noi celelalte browsere nu sunt la fel de bine optimizate pentru ecrane tactile precum IE11. Noile cifre sunt calculate pe o bază de 160 de milioane de vizitatori unici, monitorizând circa 40.000 de site-uri.

internet explorer 11 lider browsere

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Poate în China are IE 60% =)))
IE (toate versiunile) nu adună mai mult de 10-15%.

La mine pe site cam astea sunt cifrele:
1. Chrome 52.75%
2. Firefox 31.32%
3. Safari 7.72%
4. Internet Explorer 5.44%

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail