Internet Explorer 11 a devenit cel mai popular browser. Cum se descurcă Firefox și Chrome

Internet Explorer 11 a devenit cel mai popular browser. Cum se descurcă Firefox și Chrome

Dacă ești de mai mulți ani pe Internet, cel mai probabil ai folosit Internet Explorer deja. Acum, trebuie să știi că Internet Explorer 11 a ajuns lider peste mai vechile produse ale Microsoft.

internet explorer 11

Internet Explorer 11 este cel mai popular browser din lume, iar produsul Microsoft a ajuns la 58,49% din piață. De ce e importantă această schimbare? Deoarece, încă din octombrie 2013 Internet Explorer 11 este pe piață și nu a putut depăși timp de un an de zile Internet Explorer 8, cel mai popular browser până acum, deși a câștigat treptat în fața altor soluții. Noile cifre arată Internet Explorer 8 la 17,32% și IE11 la 24,05%, conform VentureBeat.

Cum se descurcă ceilalți? Ei bine, cel mai aproape de Microsoft este Google prin Chrome, care a ajuns la 21,25%, iar Firefox de la Mozilla este pe locul trei cu 13,91%. Mai există și Opera și Safari, dar cel din urmă nu mai este disponibil decât pe produsele Apple, iar cel dintâi are o cotă de piață foarte mică.

Internet Explorer 11 crescut foarte mult în ultima perioadă și se pare că de ajutor a fost Windows 8.1 și pe fondul scăderii Windows XP. Microsoft încă are cea mai mare cotă pe sisteme de operare desktop. Mai mult, pentru versiunea Windows 8 și mai noi celelalte browsere nu sunt la fel de bine optimizate pentru ecrane tactile precum IE11. Noile cifre sunt calculate pe o bază de 160 de milioane de vizitatori unici, monitorizând circa 40.000 de site-uri.

internet explorer 11 lider browsere

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: