Music Inc.- un joc gratuit care descurajează pirateria

, 06 Feb, 18:39

Pentru că nu pare să încetinească, creatorii Music Inc. încearcă să vă înveţe printr-un joc efectele negative ale acestui fenomen.

music inc. aplicatie anti piraterie

Trecând peste motivaţia din spatele gestului de a descărga ilegal un album muzical sau un film, acesta este un fenomen cât se poate de real care nu pare să se schimbe prea curând. Cu toate că unii şi îşi lansează muzica online în mod gratuit, există în continuare instituţii al căror scop unic este lupta împotriva pirateriei. Deoarece, probabil, au epuizat toate celelalte metode la dispoziţia lor, fără un grad sporit de eficienţă, mai multe organizaţii din Regatul Unit au creat un joc menit să descurajeze download-ul de conţinut fără drepturi de autor.

UK Music, The Intellectual Property Office şi Aardman Animations au lansat astăzi Music Inc. Acesta un joc gratuit de iOS şi Android pe care îl puteţi descărca din AppStore-ul celor de la Apple sau de pe Google Play.

La prima vedere, aplicaţia este un simulator al industriei muzicale în care scopul vostru, ca jucători, este să găsiţi tinere talente, să le cultivaţi abilităţile de artişti, să compuneţi şi să le lansaţi melodii. Problema? Insistând pe similarităţile cu lumea reală, în momentul în care lansaţi un nou single, veţi observa cât de descurajant este efectul pirateriei asupra profitului vostru de creator de conţinut.

Deşi intenţia este lăudabilă şi aplicaţia Music Inc. este destul de bine realizată, au apărut deja câteva opinii care o clasifică ca fiind inutilă.

,,În mod evident, o parte din rolul lor [ca instituţii] este de a educa, dar nu sunt sigur că această luptă mai trebuie dusă. Nivelul de recunoaştere al faptului că pirateria afectează într-un mod negativ artiştii a crescut în ultimii trei ani.” Mark Mulligan, un analist muzical, apreciează această mişcare din partea industriei muzicale ca venind prea târziu, mai ales acum, când opinia internauţilor este deja formată.

Ce părere aveți despre intenția de educare în ceea ce privește pirateria?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail