07 aug. 2013 | 11:30

Studiu: Internautii nu cauta piraterie pe Google

ACTUALITATE
Studiu: Internautii nu cauta piraterie pe Google

Contrar perceptiei generale ca Google a ajutat la , un nou studiu arata ca internautii stiu de unde sa-si descarce orice fara Google.

Google piraterie piracy motor de cautare

Pirateria de continut multimedia continua sa fie o problema foarte importanta pentru casele de discuri si studiourile de productie. Plecand de la premisa ca o mare parte din continutul piratat poate fi gasit prin intermediul Google, respectivele institutii si-au concentrat atentia asupra motorului de cautare. Chiar si dupa ce gigantul din Mountain View din cauza faptului ca gazduiau fisiere fara drepturi de autor si a usurat procedura reclamarii anumitor adrese web pentru a nu mai fi indexate, oficialii industriei muzicale nu s-au linistit. Ramane acum sa vedem daca un nou studiu al CCIA – Computer and Communications Industry Assocation va schimba in vreun fel situatia actuala.

Conform cercetarilor efectuate de CCIA, doar 15% din traficul orientat catre site-uri cu continut piratat a venit din motoare de cautare. In cazul celui mai popular site pentru torrente, The Pirate Bay, doar opt procente dintre vizitatori au ajuns la respectiva adresa dintr-o cautare pe Google, Bing sau alt website similar. Cei 8% au fost confirmati pana si de proprietarii site-ului www.thepiratebay.org.

Concluzia studiului a fost ca internautii care cauta continut fara drepturi de autor se duc direct la sursa, nu mai stau pe motoare de cautare in speranta ca pe a doua, a treia sau a cincea pagina vor gasi ceea ce cautau.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele