Samsung Galaxy S5 primește Android 5.0 Lollipop. Cum poți trece la noua versiune

Samsung Galaxy S5 primește Android 5.0 Lollipop. Cum poți trece la noua versiune

Samsung Galaxy S5 e cel mai cunoscut smartphone al Samsung din 2014, iar acum trece la cea mai nouă versiune de Android: 5.0 Lollipop. Dacă n-ai primit deja notificarea, iată cum actualizezi mai repede.

samsung galaxy s5 cu lollipop

Samsung Galaxy S5 primește Android 5.0 Lollipop înainte de finalul anului și în aproape o lună de când Google a lansat noua versiune. În prezent, actualizarea a început din Polonia și va sosi de-a lungul următoarelor zile în alte țări din Europa. Nu se știe, deocamdată, care dintre versiunile de Galaxy S5 din SUA va primi prima actualizarea.

Dacă ești familiarizat deja cu TouchWiz și cu filosofia de design a Samsung, atunci Android 5.0 Lollipop nu o să ți se pară prea diferit, deși sunt noutăți de care te vei bucura cel puțin la nivel vizual. Sunt rearanjate câteva meniuri, cum ar fi cel de notificări care glisează peste ecran într-un mod similar celui din versiunea stock și cel de setări în care meniurile sunt dispuse pe orizontală. De asemenea, toate aplicațiile Samsung – Dialer, Mesaje, Calendar, Mail, Task Manager și Ceas – au fost redesenate în concordanță cu Lollipop și Material Design.

android 5.0 lollipop pe samsung galaxy note 4

Noutățile semnificative vin când vorbim de optimizarea sistemului de operare pentru telefon. SamMobile, care publică și un ghid despre cum să treci la Android 5.0 Lollipop fără să mai aștepți actualizarea OTA, informează că Galaxy S5 cu noul sistem de operare este mai rapid, are mai puține probleme și în mare parte performanța se datorează noului mediu ART folosit de Android. Google a renunțat odată cu Lollipop la Dalvik.

Samsung Galaxy S5 a fost lansat în primăvara acestui an și este primul smartphone Samsung cu un scanner pentru amprente. Acum, este și primul care trece la Lollipop, deși au apărut informații și despre Galaxy Note 4. Dacă vrei să faci deja actualizare, ai ghidul complet pe SamMobile, unde găsești și versiunea LRX21T gata de descărcat și instalat.