29 iun. 2014 | 13:36

Moment, aplicația care te scapă de dependența de smartphone

ACTUALITATE
Moment, aplicația care te scapă de dependența de smartphone

Mulți utilizatori de smartphone își dezlipesc cu greu ochii de ecrane, ratând astfel momente importante sau clipe frumoase alături de cei dragi. Aplicația Moment încearcă să îi facă să conștientizeze că au o problemă.

Moment

Moment a fost lansată zilele trecute și se adresează numai utilizatorilor de iPhone. Potrivit unui studiu efectuat de curând, deținătorul tipic de iPhone își petrece aproximativ o oră și 15 minute pe telefon zilnic.

Aplicația monitorizează activitatea smartphone-ului și trimite notificări atunci când posesorul exagerează cu folosirea lui. Moment rulează în fundal și nu trebuie configurată și deschisă decât o singură dată. Atunci, utilizatorul trebuie să spună după cât timp de folosire vrea să primească o avertizare.

Există și o opțiune care oferă posibilitatea de a vedea pe hartă locurile în care utilizatorul a folosit telefonul cel mai mult, însă activarea funcției de GPS poate duce la reducerea drastică a autonomiei.

Kevin Holesh, dezvoltatorul aplicației Moment, spune că și-a dat seama că este dependent de telefonul său în urmă cu jumătate de an. La sfârșitul zilei, atât el cât și logodnica lui petreceau mai mult timp pe telefon decât împreună. Astfel, el a creat aplicația pentru ”găsi un echilibru între viața conectată și cea deconectată”. În curând, Holesh va lansa și o versiune de Android.

Este dovedit faptul că tehnologia dăunează calității somnului. În Coreea de Sud, adolescenții sunt atât de dependenți de smartphone-urile lor încât guvernul a trebuit să intervină, iar în San Francisco au apărut tabere de ”detoxifiere digitală”.

Ca și în cazul dependenților de droguri, dependenții de smartphone trebuie mai întâi să realizeze că au o problemă și apoi să găsească o modalitate de renunța, și de asta Moment este de ajutor.