Un LED ar putea înlocui caloriferul [VIDEO]

, 30 Iun, 19:00

Printr-un de încălzire locală, cei de la MIT vor să micşoreze costurile aferente acestei activităţi.

mit led local warming

Încălzirea unui spaţiu foarte mare implică costuri foarte mari care nu sunt justificate când în respectivul spaţiu îşi desfăşoară activitatea un număr foarte mic de persoane. În condiţiile în care nu-i poţi lăsa pe respectivii în frig, cei de la şi-au propus să rezolve problema într-o manieră foarte creativă. Mai precis, este vorba de echipa Senseable City Lab care a găsit soluţia încălziri locale printr-o rază caldă transmisă inteligent către o anumită persoană.

Ideea de Local Warming, deşi sună destul de agresiv, mai ales când avem în vedere faptul că se bazează pe nişte proiectoare LED, în realitate este cât se poate de paşnică. La bază se află de fapt un sistem flexibil de senzori şi oglinzi care se orientează în timp real către persoanele care se află într-o cameră. Sursa căldurii este un bec puternic LED cu infraroşu a cărui căldură emisă este direcţionată cu precizie către trecători.

Pentru a vă face o idee de modul în care funcţionează întregul design, gândiţi-vă la un shooter 2D în care trebuie să împuşcaţi toate caracterele ce se perindă prin acelaşi cadru. Carlo Ratti, cercetător şef pe acest proiect, a afirmat că sistemul este deja foarte bine pus la punct. Singurele variabile sunt legate de micşorarea dimensiunii şi coborârea costurilor de implementare, prin folosirea de LED-uri mai mici şi mai ieftine.

Rămâne acum să vedem în ce context va avea loc prima instalaţie publică a unui astfel de sistem. Aparent, un hol imens prin care trec doar câţiva oameni zilnic este destul de sus pe lista priorităţilor.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail