31 mart. 2014 | 14:35

Microsoft vă mai citeşte emailurile doar dacă vor autorităţile

ACTUALITATE
Microsoft vă mai citeşte emailurile doar dacă vor autorităţile

După un scandal care a făcut înconjurul lumii în urmă cu aproximativ o saptămână, Microsoft a introdus noi termeni şi condiţii pentru Outlook.

microsoft hotmail outlook email snooping

Nu a trecut mult de când Microsoft a stat la al său pentru simplul fapt că acesta publica indirect pe internet copii de Windows 7 şi Windows 8. O parte dintre dovezile care au stat la baza aducerii respectivului individ în judecată au fost legate de nişte emailuri descoperite pe contul de Outlook al unui internaut. Deşi Microsoft s-a apărat la momentul respectiv, afirmând că termenii şi condiţiile serviciului permit gigantului să intre în căsuţa voastră de email fără probleme, s-a iscat . Acesta a fost amplificat în parte şi de faptul că în campania anit-Google cu numele de Scroogled însuşi Microsoft condamna într-un mod foarte agresiv o practică a celor de la Google de a vă scana întreaga colecţie de poştă electronică pentru cuvinte cheie şi reclame.

Este foarte proabil ca gigantul din Redmond să fi pierdut un număr semnificativ de utilizatori de Outlook în ultima perioadă, astfel nu înţeleg de ce ar face aşa ceva. Oricum, Microsoft tocmai a schimbat radical lista sa de termenii şi condiţii. Valabili imediat după publicare, noii termeni obligă compania fondată de Bill Gates să obţină un mandat de percheziţie de la o autoritate locală înainte de angajarea în astfel de practici invazive. Detaliile schimbărilor introduse acum au fost publicate pe blogul Technet de Brad Smith.

Dacă vă place să faceţi comparaţie şi ţineţi foarte tare la securitatea datelor voastre, din acest moment Microsoft este singura companie importantă din domeniul IT care nu vă mai scanează arbitrar căsuţa e email. Pe de altă parte, acest lucru se întâmplă în continuare pe Gmail şi Yahoo Mail.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele