Microsoft SurroundWeb 3D Browser îţi pune paginile web pe… pereţi

, 07 Mar, 13:15

În continuarea altor iniţiative futuriste marca Microsoft, SurroundWeb 3D este un mod de a vedea paginile web pe pereţii încăperii.

proiect microsoft surroundweb

Cei de la ne uimesc deseori cu proiecte pe care le-am dori materializate cât mai curând, chiar dacă acest lucru nu este posibil de fiecare dată.

SurroundWeb este un concept de browser 3D care vă transpune paginile web pe pereţii camerei, într-un mod interactiv. Deşi ne-am obişnuit să nu prea mai avem pereţi liberi în casă, fără fotografii, tablouri sau corpuri de mobilă, cei care au adoptat încăperile mobilate minimalist sunt candidaţii perfecţi pentru ceea ce vedem mai sus. Mai mult decât atât însă, pentru că unul sau mai mulţi senzori Kinect se ocupă cu ,,citirea” camerei, diverse elemente de pe pereţi sau din faţa lor sunt percepute ca impedimente şi nu vor găzdui conţinut proiectat.

Pentru că au fost suficient de drăguţi încât să ofere şi detalii legate de partea de implementare, cei de la Microsoft ne-au explicat un pic şi cum se petrece magia din spate. O procedură iniţială, de aproximativ un minut, care trebuie să aibă loc înainte să folosiţi SurroundWeb 3D, implică căutarea de suprafeţe proiectabile în încăpere. După aceea, prototipul este capabil de proiectarea de conţinut pe acele spaţii cu o viteză de până la 30 de cadre pe secundă. Pe lângă un display central limitat aparent la 1440×720 pixeli, sunt suportate în total 25 de ecrane virtuale.

Dacă e să fim sinceri, experienţa oferită prin SurroundWeb 3D pare una foarte imersivă, având în vedere că sunteţi efectiv ,,proiectaţi” în mijlocul internetului. Ca funcţionalitate, acesta pare pasul următor după conceptul demonstrat anul trecut de aceeaşi organizaţie.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail