Microsoft renunţă la service pack-uri. Lansează actualizări lunare

Microsoft renunţă la service pack-uri. Lansează actualizări lunare

În loc de Windows 8.1 update 1 sau update 2, care au venit la câteva luni, va lansa actualizări lunare cu funcţii noi.

Windows-8.1-Update-1

Odată cu Windows 8 şi, ulterior, cu Windows 8.1, Microsoft a înlocuit vechile service pack-uri cu un nume destul de ambiguu ,,Update 1″, ,,Update 2″. În contextul în care oricum erau lansate în continuare update-uri de securitate de fiecare dată când era cazul, momentul unui update major, cu elemente noi de interfaţă şi funcţii suplimentare nu a mai fost foarte clar.  Gigantul din Redmond şi-a propus să remedieze situaţia.

De acum înainte Microsoft, printr-un comunicat oficial, s-a angajat să lanseze update-uri lunare importante. Acestea vor include, în egală măsură, patch-uri de securitate, schimbări de interfaţă şi aplicaţii native. Acestea vor înlocui service pack-urile şi update-urile lansate la câteva luni, nu vă vor ajuta însă să treceţi brusc de la Windows 8.1 la .

Aceea este o altă mâncare de peşte. Ca urmare, printr-un update aparent nevinovat, ce va avea loc în fiecare a doua marţi din lună – Update Tuesday, vă puteţi trezi cu un buton de Start complet funcţional, un suport îmbunătăţit pentru mouse şi tastatură sau, pur şi simplu, un PC mult mai rapid.

Primul astfel de update important va fi lansate pentru Windows 8.1 pe 12 august. Nu se ştie momentan ce va include, dar tactica propusă mi se pare una inteligentă.

Citește și: