Microsoft renunţă la aplicaţiile dedicate de cartografiere

Microsoft renunţă la aplicaţiile dedicate de cartografiere

Microsoft are un trecut glorios când vine vorba de aplicaţii de cartografiere accesibile offline. Suportul pentru acestea va fi însă întrerupt.

microsoft harti mappoint streets and trips

De-a lungul anilor am folosit în diverse contexte aplicaţii precum MapPoint sau Microsoft Street and Trips. Aveau hărţi suficient de actualizate şi puteau fi folosite oricând şi oriunde deoarece funcţionau offline. Posesorii de camioane erau în special încântaţi de astfel de soluţii. Din păcate, Microsoft a anunţat oficial că va întrerupe suportul pentru aceste produse şi că va înceta să mai lucreze la actualizări sau versiuni noi.

În trecut, MapPoint era o soluţie de cartografiere ideală pentru vizualizarea, editarea şi integrarea de hărţi în alte aplicaţii software. Street and Tips funcţiona ca un pachet pentru planificarea de călătorii şi rute detaliate, fiind construit pe hărţile din MapPoint.

Logica din spatele acestui gest se pare că stă în încrederea pe care o are gigantul din Redmond în . Deşi acesta din urmă este un serviciu online, având în vedere căt de omniprezente sunt conexiunile la internet, cei de la Microsoft sunt convinşi că putem face tranziţia la utilizarea exclusivă a unei aplicaţii web în locul unei aplicaţii offline.

Deşi când vine vorba de hărţi online mulţi dintre noi folosesc Google Maps, prin prisma actualizărilor introduse în ultima perioadă, Bing Maps a devenit o alternativă competitivă, iar gestul celor de la Microsoft este o dovadă în plus de încredere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI