Microsoft lucrează la Live Tile-uri interactive în Windows [VIDEO]

Microsoft lucrează la Live Tile-uri interactive în Windows [VIDEO]

Într-o versiune viitoare de Windows, Microsoft vrea să introducă -uri cu conţinut interactiv, nu doar imagini dinamice.

windows-interactive-tiles experiment Microsoft Research

Indiferent că vorbim de Windows 8 sau Windows Phone, Live Tile-urile reprezintă elemente specifice de interfaţă ale acestor platforme. În practică, acestea sunt icoanele ce formează , care, în egală măsură, reprezintă scurtături către programele voastre instalate, cât şi un suport de notificări aferente acelor aplicaţii. Până în acest moment, singurul mod în care puteaţi interacţiona cu un Live Tile, era să faceţi un click sau un tap pe el pentru a porni programul din spate.

Printr-un experiment al Microsoft Research, Live Tile-urile pot deveni interactive. După cum puteţi vedea în clipurile de mai jos, nu este deloc exclus ca, într-o versiune viiitoare de Windows, să faceţi un tap pe o astfel de icoană, urmând ca aceasta să se extindă, oferind mai multe informaţii. Ca urmare, fără a avea o aplicaţie care să ocupe întregul ecran, puteţi vedea, în aplicaţia Mail de exemplu, o listă de email-uri recente pe care să le puteţi sau nu accesa. Sintetizând, ca şi mod de funcţionare, Live Tile-urile se pare că vor deveni mai similare cu Widgeturile de pe Android, cu menţiunea că-şi vor păstra forma pătrăţoasă.

O funcţie interesantă, derivată din aceste concepte noi, poartă numele Desktop Interactive Tile. Acesta din urmă afişează la un loc toate programele deschise în mod desktop, pentru a uşura saltul la ele din interfaţa modernă.

După cuvintele oficialilor Microsoft, Tile-urile interactive nu au întârzieri în a răspunde la comenzi şi sunt legate într-un mod flexibil de conţinutul şi funcţiile unei aplicaţii. În teorie, acest format de icoane sunt menite să ofere utilizatorilor un tip intermediar de acces la aplicaţiile din meniul de Start.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI