10 apr. 2014 | 16:25

Mesajele trimise prin Cyber Dust se evaporă în 24 de secunde

ACTUALITATE
Mesajele trimise prin Cyber Dust se evaporă în 24 de secunde

O nouă aplicaţie de mesagerie instant, cu numele Cyber Dust, încearcă să iasă în faţa concurenţei prin

cyber-dust-ios android

este o aplicaţie care a devenit foarte populară plecând de la o premisă cât se poate de simplă. Fotografiile trimise prin intermediul ei dispar în câteva secunde după ce au fost văzute pentru prima dată. WhatsApp este cea mai populară aplicaţie de mesagerie instant la nivel global.

Într-un format care aduce aminte de WhatsApp, creatorii Cyber Dust au introdus ingredientul cheie din Snapchat. Astfel, a rezultat o aplicaţie de conversaţii virtuale în care mesajele în format text nu sunt permanente, iar prezenţa lor pe telefonul destinatarului nu este condiţionată de obiceiurile acestuia.

La baza proiectului şi la cifra magică de 24 de secunde în care aveţi timp să citeţi un mesaj înainte să se evapore, se află miliardarul Mark Cuban. Tot el insistă pe faptul că mesajele nu pot fi urmărite, nu sunt salvate pe serverele Cyber Dust şi nici nu pot fi recuperate după ce au fost sterse automat. ,,Am vrut să obţin un mijloc de comunicare analog la experienţa faţă în faţă – în care puteţi vorbi liber şi onest. De asta am creat Cyber Dust.” Momentul de inspiraţie pentru aplicaţie a constat într-o investigaţie a celor de SEC – Security and Exchange Commision, care a plecat de la un mesaj trimis de Cuban care a fost scos din context.

Scenariile în care o astfel de aplicaţie este foarte utilă sunt numeroase. Gândul că mesajul trimis de voi la supărare, la beţie sau din pur amuzament nu va trăi în eternitate, vă oferă un anumit nivel de confort psihologic. Aplicaţia poate fi descărcată momentan pentru iOS, dar există în proiect şi o variantă de Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele