01 aug. 2014 | 10:00

Maingear Spark, un minicomputer de gaming

ACTUALITATE
Maingear Spark, un minicomputer de gaming

Pe lângă faptul că arată foarte bine, noul Spark este un computer polivalent, compact şi foarte performant.

maingear-spark

În imaginea de mai sus este o jucărie cu numele de Maingear Spark. Aceasta este promovată de productător ca fiind cea mai compactă unealtă de gaming. Are doar 11,43 x 10,74 x 5,95 centimetri. La interior ascunde un quad core de ultimă generaţie de la AMD cu numele de AMD A8 – 5557M. Partea de procesare grafică este asigurată de un Radeon R9 M275X. Standard, mai include 4GB RAM şi un hard disk de 500GB.

Preţul de start pentru Spark este de 700 de dolari, dar poate creşte destul de rapid în funcţie de dotările pe care optaţi să le integraţi, până la 16GB RAM şi 1TB HDD/SSD. Configuraţia standard nu include un sistem de operare, dar poate fi livrat atât cu Windows 7, cât şi cu Windows 8, în funcţie de preferinţa şi bugetul personal.

Dotările şi designul acestui PC sunt foarte similare cu alea unui alt sistem pe care l-am detaliat recent cu numele de . Având în vedere cât de uşor este în această industrie să te inspiri de la colegi, nu este deloc exclus ca Maingear să fi personalizat cu propriile sigle sistemul celor de la Gigabyte.

Iniţial cei de la Maingear au anunţat Spark în urmă cu aproximativ jumătate de an ca fiind un Steam Machine. Pentru că nu au mai avut însă răbdare până la lansarea oficială a Steam OS, au decis însă să-l lanseze pe piaţă cu Windows.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele